Καταρχήν συμφωνία για διαχείριση αποβλήτων με ανάδοχο Κόσιης

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξε η προσπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στην Κόσιη.

Η υφιστάμενη σύμβαση επεκτείνεται κατά τρία έτη, ενώ η τιμή μειώνεται στα 39,90 ευρώ ανά τόνο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνέχεια της ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του κ. Χάσικου, ο Υπουργός ανέλαβε να καταβάλει

μια τελευταία προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τον ανάδοχο, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ), στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Γεωργίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων και ο Πρόεδρος της ΚΕΑΑ.

«Η προσπάθεια αυτή κατέληξε σε κατ’ αρχήν συμφωνία, η οποία θα τεθεί προς έγκριση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου που είναι η ΚΕΑΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προνοεί για επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης κατά τρία έτη, με παράλληλη ενημέρωση της ΕΕ, ενώ η τιμή για όλες τις εισερχόμενες ποσότητες των σύμμεικτων απορριμμάτων, μειώνεται στα 39,90 ευρώ ανά τόνο.

Ο ανάδοχος απεδέχθη να παραλαμβάνει πρόσθετες ποσότητες 80.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων ετησίως από την Επαρχία Λευκωσίας, γεγονός που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη, του οποίου η χωρητικότητα είναι πλέον οριακή.

Περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η διευθέτηση των οφειλόμενων ποσών στον ανάδοχο, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν από την ΚΕΑΑ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα