Καταπέλτης η Έκθεση για ΣΚΤ: «Πολιτικές ευθύνες και ασυδοσία»

Η Ερευνητική Επιτροπή παρέδωσε σήμερα το πρωί στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, την Έκθεση για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού.

Παραδίδοντας την πέραν των 800 σελίδων Έκθεση, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Γεώργιος Αρέστης, σημείωσε ότι αυτή καλύπτει όλα τα ερωτήματα και χωρίζεται σε δύο περιόδους, όπου η μία αρχίζει από το 1985 μέχρι και ο 2013, και η δεύτερη από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Και για τις δύο περιόδους, ανέφερε, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν περιθώρια για την περαιτέρω διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης αστικών

και ποινικών αδικημάτων.

Επιπλέον, τόνισε, και για τις δύο περιόδους διαπιστώνεται η ύπαρξη πολιτικών ευθυνών.

Αριθμός εγγράφων, ανέφερε, δεν αποχαρακτηρίστηκαν όπως έγγραφα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική και πρακτικά Υπουργικού Συμβουλίου.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι το έργο που επιτέλεσε η Ερευνητική, αποτελούσε τη ληξιαρχική πράξη εξαφάνισης ενός επιτεύγματος του κυπριακού λαού, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κύρια αιτία της κακοδαιμονίας του Συνεργατισμού υπήρξε ο ανθρώπινος παράγοντας, ιδιαίτερα μάλιστα η αμέλεια, ανικανότητα αλλά το χειρότερο η ασυδοσία και απληστία πολλών οι οποίοι είχαν ταχθεί να ηγούνται και να υπηρετούν τον Συνεργατισμό.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ευχαρίστησε την Επιτροπή και σημείωσε πως δεν έλαβε επιπλέον αμοιβή για τις παρατάσεις που δόθηκαν για την ολοκλήρωση της Έκθεσης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Έκθεση δεν πρόκειται να μείνει αναξιοποίητη και ούτε πρόκειται, είπε χαρακτηριστικά, να μείνει στο ράφι.

Keywords
Τυχαία Θέματα