Καταγγελίες για σκοπιμότητα στις αθλητικές εξετάσεις Δοκίμων

Σωρεία καταγγελιών για ευνοιοκρατία και σκοπιμότητες πίσω από την επανάληψη της αθλητικής εξέτασης στους νεοσύλλεκτους που επιθυμούν να εξασφαλίσουν θέση δόκιμου αξιωματικού δέχτηκε το SigmaLive. – Καμία σκοπιμότητα αλλά ορθολογισμός της διαδικασίας επισημαίνει το Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, νεοσύλλεκτοι και γονείς νεοσύλλεκτων καταγγέλλουν στο SigmaLive ότι το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την επανάληψη της αθλητικής εξέτασης των νεοσύλλεκτων στο ΚΕΝ Πάφου

που απέτυχαν στις δοκιμασίες για να ευνοηθεί συγκεκριμένο άτομο.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι το εν λόγω άτομο, το οποίο δεν πέρασε τις αθλητικές δοκιμασίες – σύμφωνα με τις καταγγελίες- σχετίζεται με υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού. Σκοπιμότητες αποδίδουν και στην κατόπιν εορτής αναγνώριση της μη καταλληλόλητας του γηπέδου στο ΚΕΝ Πάφου.

Υπουργείο Άμυνας: Καμία σκοπιμότητα αλλά ορθολογισμός της διαδικασίας

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Άμυνας σε επίσημη ενημέρωση υποστηρίζει ότι είχε δεχτεί παράπονα από γονείς και υποψήφιους που πραγματοποίησαν την αθλητική δοκιμασία στο ΚΕΝ Πάφου ότι το συγκεκριμένο γήπεδο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές των γηπέδων στη Λεμεσό και Λάρνακα.

Μετά από έρευνα, το Υπουργείο διαπίστωσε ότι όντως υπήρχε διάκριση και μεγαλύτερη δυσκολία για τους νεοσύλλεκτους που εξετάζονταν στο γήπεδο του ΚΕΝ Πάφου συγκριτικά με τους υπόλοιπους γι’ αυτό και αποφάσισαν να επαναληφθεί η διαδικασία για τα άτομα που απέτυχαν, σε γήπεδο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Μάλιστα, πηγή του Υπουργείου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα αλλά με αυτό τον τρόπο γίνεται αποκατάσταση της αδικίας που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια. Διερωτήθηκε ταυτόχρονα, πως γίνεται τα προηγούμενα χρόνια να μην υπήρχε κανένα παράπονο για το συγκεκριμένο θέμα.

Ξεκαθαρίζεται επίσης, ότι οι νεοσύλλεκτοι που απέτυχαν στο ΚΕΝ Παφου και θέλουν να ξαναδοκιμάσουν θα ενημερωθούν από το ΓΕΕΦ για να λάβουν μέρος στην αναπληρωματική ημερομηνία των αθλητικών εξετάσεων μαζί με όλους όσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την εξέταση στην αρχική ημερομηνία.

Η επανάληψη της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα γι’ αυτό από την νέα χρονιά οι αθλητικές εξετάσεις των νεοσύλλεκτων στο ΚΕΝ Πάφου θα πραγματοποιούνται στο Παφιακό Στάδιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ένας ακόμη λόγος που οδήγησε το Υπουργείο να λάβει άμεση δράση για επανάληψη της διαδικασίας, είναι το γεγονός ότι νεοσύλεκτος κατά την διάρκεια της αθλητικής δοκιμασίας στο γήπεδο του ΚΕΝ Πάφου τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Οι γονείς του μάλιστα επιρήπτουν ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία για την μη καταλληλότητα του γηπέδου και εμφανίζονται έτοιμοι να κινηθούν νομικά.

Ξεκαθαρίζεται ότι η σειρά κατάταξης των νεοσύλλεκτων για εξασφάλιση αξιώματος είναι με βάση της γραπτής εξέτασης που θα ακολουθήσει την αθλητική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα