Καταγγελίες για χορήγηση χαπιών σε ηλικιωμένους – «Θα γίνονται έρευνες»

Η εκπρόσωπος της Βουλής των Γερόντων, κα. Ανδρούλα Πασχαλίδου, προέβη σε μια σοκαριστική καταγγελία, περί υπνωτικών που τοποθετούνται σε φαγητό ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας, ώστε να κοιμούνται.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησαν ο Αντώνης Δημητριάδης, πρόεδρος της Οργάνωσης πρεσβυτέρων πολιτών, και η Λουκία Γρηγορίου, πρόεδρος ιδιωτικών γηροκομείων, εκφράζοντας τις απόψεις τους για τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Πασχαλίδου.

Αρχικά ο κύριος Δημητριάδης ανέφερε ότι αυτό το φαινόμενο εκτός από τους οίκους ευγηρίας, το

συναντάμε και σε ιδιωτικά σπίτια από οικιακές βοηθούς.
Τόνισε ότι θα αρχίσουν να κάνουν τη δική τους έρευνα, για να δουν αν όντως γίνονται τέτοιες ενεργείς σε διάφορες στέγες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτά τα περιστατικά προκύπτουν εξαιτίας του ότι οι στέγες δεν είναι επανδρωμένες με επαγγελματίες φροντιστές.

«Οι στέγες πρέπει να επανδρώνονται με επαγγελματίες φροντιστές» τόνισε.

Επιπλέον, για τα άτομα που ζούνε μόνα τους ανέφερε τα εξής «Εμείς προτείναμε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης στα χωριά να κάνουνε ένα κατάλογο με τα άτομα που ζούνε μόνοι και να δημιουργήσουμε μια ομάδα εθελοντών που θα επικοινωνούν με αυτά τα άτομα για να βλέπουν ότι είναι καλά και αν χρειάζονται κάτι».

Στη συνέχεια μίλησε η πρόεδρος των ιδιωτικών γηροκομείων, Λουκία Γρηγορίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της για όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες.
«Υπάρχουν 104 κλειστές δομές στην Κύπρο, εμείς σαν σύνδεσμος που αντιπροσωπεύουμε ορισμένα γηροκομεία δεν έχουμε πάρει ποτέ καμία καταγγελία ότι γίνονται αυτά τα πράγματα στα ιδρύματα» είπε.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η κυρία Πασχαλίδου από την στιγμή που έζησε αυτές τις υποθέσεις έπρεπε να τις καταγγείλει για να μην στοχοποιούνται όλα τα ιδρύματα.

«Υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που μπορούν να το ελέγξουν, δεν γίνεται να στοχοποιούμε όλα τα ιδρύματα που φροντίζουν ηλικιωμένους» είπε.


 

Keywords
Τυχαία Θέματα