Γιατροί με κατά φαντασίαν ειδικότητα-Απόφαση 3 χρόνια μετά

Φως στην άκρη του τούνελ φαίνεται πως θα υπάρξει εντός του μήνα σε μια υπόθεση η οποία κρατάει όχι 1 ούτε 2 αλλά 3 χρόνια. Η υπόθεση αφορά δυο γιατρούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Εναντίον τους έχει γίνει καταγγελία που αφορά τα πιστοποιητικά ειδικότητας τα οποία έχουν κατατεθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία και φέρονται, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, να είναι πλαστά.

Εναντίον του ενός προσώπου διερευνώνται καταγγελίες που αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου καθώς και η εγγραφή στον ΠΙΣ με

ψευδείς παραστάσεις. Η καταγγελία έγινε το 2016 και μέχρι το τέλος του 2018 η Αστυνομία είχε παρουσιάσει σχετικά ευρήματα ενώπιον και του Ιατροσυμβουλίου.

Τότε, το ιατροσυμβούλιο έλαβε σχετικές αποφάσεις εναντίον τους, τις οποίες ωστόσο ανακάλεσε στην συνέχεια. Αυτό που επιβεβαιώνεται στην παρούσα υπόθεση είναι ότι οι δυο είναι γιατροί, των οποίων η ειδικότητα αμφισβητείται τόσο από τις δοσμένες ημερομηνίες, όσο και από τις απαντήσεις του Πανεπιστημίου στο οποίο ισχυρίζονται ότι έγινε η πρακτική.

Το ιστορικό μιας υπόθεσης που χρονοτριβεί

Εναντίον των γιατρών διερευνάται το κατά πόσο εξασφάλισαν την ειδικότητά τους από συγκεκριμένο πανεπιστήμιο από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ και το κατά πόσο βρίσκονταν στην χώρα την χρονολογική περίοδο 2010-14, τότε δηλαδή που είχαν δηλώσει ότι έκαναν πρακτική.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι οι ημερομηνίες που έδωσαν ως ημερομηνία πρακτικής άσκησης, αφού φαίνεται με βάση σχετικά στοιχεία, τότε να βρίσκονταν στην Κύπρο ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν στην χώρα όπου δήλωσαν ότι έκαναν την πρακτική τους. Από τότε μέχρι σήμερα το ένα εκ των δυο προσώπων ασκεί την ιατρική.

Οι επερχόμενες εξελίξεις

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από έγκυρες πηγές που γνωρίζουν αρκετά καλά την παρούσα υπόθεση, εντός των επόμενων βδομάδων το Ιατροσυμβούλιο θα λάβει αποφάσεις για τους δυο γιατρούς. Οι δυο είναι εγγεγραμμένοι γιατροί στο μητρώο του συμβουλίου. Όπως έγκυρα ενημερώνεται το SigmaLive κατά τον χρόνο που η υπόθεση «πάγωσε» έχουν συλλεγεί στοιχεία τα οποία ισχυροποιούν την υπόθεση. Το Ιατροσυμβούλιο πλέον θα καλεστεί μετά και από αυτές τις εξελίξεις, είτε να διαγράψει από το μητρώο του τους δυο γιατρούς, είτε να ανακαλέσει την ειδικότητά τους αν δεν παρουσιαστεί κάποιο άλλο τεκμήριο εκ μέρους τους, που να ανατρέπει την εξέλιξη αυτή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το δύσκολο μέρος της υπόθεσης είναι να διαγραφεί ένα μέλος από το μητρώο αφού μετά υπάρχει η δυνατότητα, όταν λήξει η περίοδος δηλαδή της «τιμωρίας», να επανέλθει. Δεν αποκλείεται μάλιστα εάν αποφασιστεί η διαγραφή να γίνει παραπομπή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ανοικτό το ενδεχόμενο αποζημιώσεων εάν προκύψει δικαίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα