Καταγγελία: Σχολικοί βοηθοί σε ρόλο καθαριστριών

Δριμύ κατηγορώ, ρίχνοντας ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας και την υφιστάμενη νομοθεσία δασκάλων. Νομοθεσία, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, επιτρέπει στους Σχολικούς Συνοδούς των νηπιαγωγείων να εκτελούν ταυτόχρονα και χρέη καθαριστριών.


Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό. «Δεν μπορεί το ίδιο άτομο που καθαρίζει να έχει και τον ρόλο σχολικού βοηθού παιδιών που έχουν ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση. Αυτό θέτει σε κινδύνους μικρά παιδιά».

Καταγγελίες έφτασαν ενώπιον της ηγεσίας της ΠΟΕΔ από τις Διευθύνσεις σχολικών μονάδων, από γονείς αλλά και από κόμματα.

Εξήγησε μάλιστα ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, «σχολικός βοηθός, σημαίνει το άτομο που είναι υπεύθυνο για την τήρηση άψογης καθαριότητας στο νηπιαγωγείο, που επιτηρεί την ασφάλεια των παιδιών σε τακτή ώρα του ημερήσιου προγράμματος ή όποτε παραστεί τέτοια ανάγκη και που εκτελεί άλλες εργασίες που καθορίζονται στο οικείο σχέδιο υπηρεσίας».

Ο κ. Χαραλάμπους εξήγησε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η συγκεκριμένη νομοθεσία. «Να γίνει μια ρύθμιση στη νομοθεσία. Θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις ατόμων σε όλα τα νηπιαγωγεία. Άτομα τα οποία θα έχουν απαραίτητες γνώσεις».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μάλιστα, ο κ. Χαραλάμπους έγραψε για το ίδιο θέμα ότι το «Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αναγνωρίσει τη σοβαρή αυτή στρέβλωση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη σωστή παιδαγωγική του βάση και όχι με οικονομίστικη λογική, αδιαφορώντας στην ουσία για την ασφάλεια των μικρών παιδιών. Αναμένουμε επίσης και τα κόμματα να συζητήσουν σοβαρά το όλο θέμα».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα