Καταγγελία: Οφειλές 148χιλ από το Κράτος οδηγούν ιδιώτη στα πρόθυρα πτώχευσης

Οφειλές του Κράτους πέραν των 148,000 από παράνομες αποκοπές ενοικίων οδηγούν ιδιώτη στα πρόθυρα πτώχευσης εν μέσω οικονομικής κρίσης

Συγκεκριμένα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive οικοδεσπότης ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το Τμήμα Δημόσιας Απασχόλησης στην Αγλαντζιά κατηγορεί το Κράτος για παράνομο τερματισμό ενοικιαστήριου συμβολαίου εν μέσω οικονομικής κρίσης και για οφειλές που ξεπερνούν τις 148,000. Το ποσό αυτό αφορά ενοίκια, κοινόχρηστα και παράνομες αποκοπές τελών αποκομιδής σκυβάλων 

που χρονολογούνται από το 2011.

Η καταγγελία αυτή έρχεται, την ίδια ώρα που το κράτος παρουσιάζεται ως αρωγός προς τις κυπριακές επιχειρήσεις, εν μέσω και της πανδημίας. Το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας έρχεται αντιμέτωπο με καταγγελίες που ουσιαστικά δεικνύουν πως οι ενέργειες του κράτους έχουν καταστήσει την εταιρεία ως μη εξυπηρετούμενη και στα όρια πτώχευσης και κατ΄επέκταση ανήμπορη να επωφεληθεί της πρόσφατης νομοθεσίας για αναστολή δόσεων.

Το SigmaLive έχει στην κατοχή του συγκεκριμένη επιστολή η οποία επίσης κάνει λόγο για δικαστικά μέτρα αλλά και για υπέρογκες αποζημιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μέρος της επιστολής που απέστειλαν οι νομικοί σύμβουλοι του ιδιώτη ιδιοκτήτη του ακινήτου προς τον Διευθυντή του Τμήματος Εργασίας αναφέρει μεταξύ άλλων, «Με την επιστολή σας αυτή, χωρίς εύλογη ή οποιαδήποτε ειδοποίηση προβαίνετε μονομερώς σε άμεσο τερματισμό της 13χρονης συμφωνίας ενοικιάσεως με ισχύ από τις 4 Απριλίου, 2020, και καλείτε τους πελάτες μας να προσέλθουν στα γραφεία σας γα να παραλάβουν τα κλειδιά του υποστατικού, και όλα αυτά  μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού και των διάφορων διαταγμάτων της Κυβέρνησης προς αντιμετώπιση της κρίσης.


Επίσης στην ίδια επιστολή σας - ακολουθώντας και ή επαναλαμβάνοντας την διαχρονική και πολύ προσφιλή σε Σας τακτική της αυθαίρετης, μονομερούς και ετσιθελικής αποκοπής από τα οφειλόμενα ενοίκια οποιουδήποτε ποσού και για οποιοδήποτε λόγο Εσείς κρίνετε - τους ανακοινώνετε την αποκοπή από τα οφειλόμενα ενοίκια ποσού €4,775.50 για ισχυριζόμενα μεταφορικά σας έξοδα, και ποσού €660.00 για τα τέλη αποκομιδής σκυβάλων για το έτος 2019. Και δεν φτάνουν μόνο αυτά αλλά αποφασίσατε και διατάξατε την κατακράτηση από τα οφειλόμενα ενοίκια ποσού εκ €5,000.00 για ένα χρόνο ως εγγύηση για την κάλυψη εξόδων επαναλειτουργίας και ή επανάνοιξης - όπως γράφετε - άλλου τοπικού Γραφείου Εργασίας !! Και όλα τα παραπάνω χωρίς απόφαση Δικαστηρίου ή την προηγούμενη διαβούλευση με τους πελάτες μας ή την σύμφωνη γνώμη τους.

Είναι αυτονόητο ότι οι πελάτες μας επιφυλάσσουν τα δικαιώματα τους σε σχέση με τον τρόπο και τους λόγους επί των οποίων τερματίσατε μονομερώς την 13χρονη συμφωνία ενοικιάσεως και ασφαλέστατα θεωρούν τις πιο πάνω αποκοπές και κατακράτηση χρημάτων ως παράνομες και θα προβούν στην λήψη νομικών μέτρων, εάν βέβαια επιμείνετε να προχωρήσετε στην υλοποίησή τους.

Οι ισχυρισμοί σας περί δήθεν υπαιτιότητας των πελατών μας – η οποία μάλιστα κατ’ εσάς σας ήταν τέτοιας μορφής ώστε να σας παρέχει το δικαίωμα να τερματίσετε μονομερώς την σύμβαση - είναι και πραγματικά και νομικά παντελώς αβάσιμοι και απαράδεκτοι και αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις». Η επιστολή συμπληρώνει επίσης, «Σε ότι αφορά το θέμα της υπαιτιότητας αυτοί που επανειλημμένα παρέβησαν την συμφωνία είναι η πλευρά της Δημοκρατίας και όχι οι πελάτες μας. Μεταξύ άλλων -

1) Παραλείπατε επανειλημμένως να καταβάλετε τα συμφωνημένα ενοίκια στον καθορισμένο χρόνο και τρόπο κατά παράβαση των άρθρων 1, 4, 5 (γ) και 14 της σύμβασης, τα οποία μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτα.

Η πληρωμή του ενοικίου ήταν και είναι πρωταρχικής σημασίας και θεμελιώδης όρος της συμφωνίας αφού σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της, η έγκαιρη και πλήρης καταβολή των ενοικίων αποτελεί sine qua non προϋπόθεση, και για να απολαμβάνετε την χρήση, αλλά και για να νομιμοποιείστε να εγείρετε οιεσδήποτε αξιώσεις δυνάμει της συμφωνίας, την οποία Εσείς οι ίδιοι δεν τιμάτε.

2) Η εκ μέρους σας μη καταβολή και εξόφληση των προβλεπομένων στην παράγραφο 4 (γ) της συμφωνίας κοινοχρήστων της πολυκατοικίας στην οποία κείται το υποστατικό,

3) Οι διαρκείς αυθαίρετες και μονομερείς περικοπές από το ποσό των ενοικίων χωρίς καμία συμφωνία ή διαβούλευση με την Εταιρεία των πελατών μας.

Οι ελεγκτές της Εταιρείας έχουν μελετήσει τα λογιστικά πεπραγμένα αναφορικά με τα ενοίκια και τις πληρωμές Σας, και ετοίμασαν λογιστική κατάσταση  η οποία συνημμένα Σας αποστέλλεται για ενημέρωσή Σας.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει σήμερα στην Εταιρεία το συνολικό ποσό των €148,433.00 με βάση πάντα τα προβλεπόμενα στο ενοικιαστήριο έγγραφο και την συμφωνία τροποποίησης του ενοικιαστηρίου εγγράφου ημερομηνίας 30/5/2013», καταλήγει η επιστολή των νομικών συμβούλων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα