Καταγγελία κατά Διευθυντή Νοσηλ. Υπηρεσιών - Επιστολή από 18

Αδιαφάνεια στις μεταθέσεις καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, στον Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, 18 νοσηλευτικοί λειτουργοί έκτακτων ή αορίστου χρόνου, με επιστολή που απέστειλαν προς Υπουργό Υγείας, Διευθύντρια Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, Γενικό Ελεγκτή και Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Την επιστολή την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Sigmalive, υπογράφουν 18 νοσηλευτικοί λειτουργοί, τα ονόματα των οποίων κατέχουμε αλλά δεν δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους.

Στην επιστολή προβαίνουν σε σοβαρές καταγγελίες

κατά του Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ανδρέα Ξενοφώντος, σ΄ ό,τι αφορά στο καθεστώς μεταθέσεων των νοσηλευτικών λειτουργών. Ζητούν, παράλληλα, άμεση και ενδελεχή διερεύνηση των καταγγελιών τους από τους αρμόδιους φορείς.

Μεταξύ άλλων, οι 18 νοσηλευτικοί λειτουργοί καταλογίζουν στον Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ανδρέα Ξενοφώντος, « ένα νεφελώδες και μη συναπτό με το στοιχείο της αρχαιότητας καθεστώς μεταθέσεων, δημιουργώντας ένα φαινόμενο το οποίο δημιουργεί έντονες τριβές και εύλογα ερωτηματικά ως προς την τήρηση της αρχής της διαφάνειας και της προσήκουσας και ενδεδειγμένης εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, με την αναμενόμενη τήρηση της αρχής της ισότητας στις μεταθέσεις, στη βάση ενιαίου και αντικειμενικού μέτρου κρίσης, εύλογης και αμερόληπτης προσέγγισης αλλά και αξιολόγησης των προσωπικών και οικογενειακών συνθηκών που αιτιολογούν και συνηγορούν σ’ αυτές».

Στην επιστολή οι 18 νοσηλευτικοί λειτουργοί, πέραν των σοβαρών καταγγελιών στις οποίες προβαίνουν, ζητούν επίσης όπως θεσμοθετηθεί μία Επιτροπή Μεταθέσεων, στην οποία να συμπεριλαμβάνεται και εκπρόσωπος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Sigmalive με τον εκπρόσωπο της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ Θεόδωρο Πετέλη, μας αναφέρθηκε ότι πράγματι η επιστολή είναι εις γνώσιν της Συντεχνίας και ήδη πραγματοποιήθηκε μία πρώτη επικοινωνία με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση των 18 νοσηλευτικών λειτουργών που παραθέτουν στην επιστολή, όπως θεσμοθετηθεί Επιτροπή Μεταθέσεων, με την εκπροσώπηση της Συντεχνίας. «Κάτι τέτοιο θα συνέβαλλε στην ενίσχυση της διαφάνειας επί των μεταθέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ μιλώντας στο Sigmalive

Ο κ. Πετέλης δήλωσε ότι εντός της ερχόμενης βδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην παρουσία Συντεχνιών και του Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα των μεταθέσεων νοσηλευτικών λειτουργών.

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ανδρέα Ξενοφώντος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής, εντούτοις γνωρίζει τι «κρύβεται από πίσω». Όπως είπε. Ξενοφώντος, «οι σκέψεις για μεταθέσεις 2 νοσηλευτικών λειτουργών από τη Λευκωσία στη Λεμεσό, αντί για δύο λειτουργούς από την Πάφο, έφτασαν στ΄ αυτιά κάποιων και φαίνεται ότι δεν τους άρεσε. Σε μία μετάθεση δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και η απόσταση που διανύει κάποιος για να πάει στη δουλειά του, τα εξαρτώμενα τέκνα και άλλα», τόνισε ο κ. Ξενοφώντος.

Τέλος, ο Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, ανέφερε ότι ο ίδιος συγκάλεσε τη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα, στην οποία θα θέσει πρόταση για να γίνουν κανονισμοί μεταθέσεων, σε μία προσπάθεια να εξαλειφθούν οι οποιεσδήποτε σκιές».

Η επιστολή απεστάλη στις 18 Σεπτεμβρίου, διά του δικηγόρου Δημοσθένη Στεφανίδη, προς Υπουργό Υγείας, Διευθύντρια Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, Γενικό Ελεγκτή και Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και παρατίθεται πιο κάτω, με επεξεργασία στα ονόματα των 18 νοσηλευτικών λειτουργών που την υπογράφουν:


Keywords
Τυχαία Θέματα