Καταγγελία για αδελφές-Φέρονται να κατέχουν πτυχία "μαιμού"

Έχει περάσει ένας χρόνος κι ακόμα τίποτα… Πρόκειται για την υπόθεση δύο αδελφών από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που επιχείρησαν να δώσουν νέο νόημα στον όρο "εξαποστάσεως" μάθηση.

Οι δύο αδελφές το διάστημα που φέρονται να απέκτησαν τα πτυχία ιατρικής, 2011-2014, από κρατικό πανεπιστήμιο βρίσκονταν στην Κύπρο και μάλιστα απέκτησαν και 2 παιδιά η κάθε μία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ την καταγγελία για τα «πτυχία» ιατρικής έκανε ο σύζυγος της μιας από τον Ιανουάριο του 2016

στο υπουργείο Υγείας, ενώ από τον Μάρτιο του ίδιου έτους την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στο "Μεσημέρι και Κάτι" ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης "Έχει σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό λόγο της φύσης της καταγγελίας και αναμένετε απάντηση.Έχει γίνει και υπόμνηση όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί είναι ουσιαστικής σημασίας με βάση τα αδικήματα τα οποία εξετάζονται και αναμένεται απάντηση από τις αρχές της χώρας του εξωτερικού έτσι ώστε να συνεχίσει η υπόθεση και να ολοκληρωθεί".

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της έρευνας λέγει η επιτροπή δεοντολογίας των ιατρών. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου, ανέφερε ότι "Δεν νομίζω ολόκληρο κράτος η Κυπριακή Δημοκρατία να μην έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το πανεπιστήμιο και να έχουμε μια σαφή απάντηση. Χωρίς αυτή την απόφαση δεν έχουμε υπόθεση έχουμε υποθέσεις απλώς. - Είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη διότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι κυρίες να ασκούν ιατρική χωρίς να είναι γιάτρενες. Βεβαίως έπρεπε να δράσουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικοί για να προφυλάξουν τον κόσμο από τσαρλατάνους".

Η μια εκ των δυο εργάζεται ως γιατρός σε κέντρο αισθητικής μέχρι σήμερα και μάλιστα διαφημίζει πως ασκεί αναίμακτη χειρουργική!

Keywords
Τυχαία Θέματα