Καταλονία: Ο Πουτζντεμόν παραδόθηκε στην αστυνομία

Μαζί του παραδόθηκαν στην αστυνομία και οι υπουργοί που τον είχαν συνοδεύσει.

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT επικαλούμενη πηγή.


Όπως ανέφερε το BBC μαζί του παραδόθηκαν στην αστυνομία και οι υπουργοί που τον είχαν συνοδεύσει στις Βρυξέλλες.

Περίπου

μισή ώρα νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο είχε δημοσιεύσει ότι το κόμμα του αποπεμφθέμντα προέδρου της Καταλονίας, τον θέλει υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές της Ισπανίας.

Η Ισπανίδα δικαστής Κάρμελ Λαμέλα εξέδωσε νωρίτερα την Παρασκευή ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζδεμόν ο οποίος είχε δραπετεύσει στο Βέλγιο. Η δικαστής απέρριψε επίσης το αίτημα του Πουτζδεμόν να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας λέει ότι πέντε πρόσωπα που καταζητούνται από την Ισπανία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και θα καταθέσουν αργότερα το μεσημέρι. Αύριο το πρωί ο δικαστής θα εκδώσει την απόφασή του για την τύχη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα