Καταδικάζει αδιαλλαξία Τουρκίας το ΔΗΚΟ

"Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας και γενικά τη στάση της τουρκικής πλευράς στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Crans Montana, οι οποίες κορυφώθηκαν και έληξαν χτες βράδυ χωρίς αποτέλεσμα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος:

"Δυστυχώς, το Κυπριακό παραμένει άλυτο και η ευθύνη βαραίνει για πολλοστή φορά την τουρκική πλευρά.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και με πίστη στο δίκαιο του λαού μας, το Δημοκρατικό Κόμμα:

Επαναλαμβάνει τη θέση του για την ανάγκη εφαρμογής

μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό η οποία θα θωρακίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα στοχεύει σε μια σωστή και λειτουργική λύση, που να ανταποκρίνεται πραγματικά στη βούληση του κυπριακού ελληνισμού και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

Ζητά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και αντιμετώπιση και αποτροπή ενεργειών αναβάθμισης ή αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τη ψεσινή καταληκτική δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Στη δήλωση αυτή:

Τηρείται πλήρης ουδετερότητα σε σχέση με τις ευθύνες για το αδιέξοδο και απενοχοποιείται η τουρκική πλευρά για την απαράδεκτη στάση της, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Καταγράφεται για πρώτη φορά η διαχωριστική αναφορά σε βορρά και νότο.

Απευθύνει έκκληση στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και τους καλεί να αναγνωρίσουν ότι το μέλλον και η ευημερία τους διασφαλίζεται μόνο μέσα από την ύπαρξη και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι μέσα από τους σχεδιασμούς της Τουρκίας που ουδεμία σχέση έχουν με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας ή του κυπριακού λαού στο σύνολο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα