Καθίνη: Τι είναι το περίεργο ναρκωτικό-φυτό που βρέθηκε Κύπρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 42 κιλά και 950 γραμμάρια με την φυτική ουσία καθίνη -κατ, η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών της ΚΔ, βρέθηκε σε δυο αζήτητες αποσκευές του αεροδρομίου Λάρνακας.

Η καθίνη είναι μία από τις κύριες ψυχοδραστικές ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα του φυτού Catha edulis, γνωστού ως κατ. Είναι μία αλκαλοειδής οργανική ουσία που δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα

Η καθίνη επηρεάζει το νευρικό σύστημα, προκαλώντας ευφορία, αύξηση της ενέργειας και μείωση

της κόπωσης. Αυτές οι επιδράσεις καθιστούν το κατ ελκυστικό για άτομα που επιθυμούν να παραμείνουν ξύπνιοι και ενεργητικοί για περισσότερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η κατανάλωση καθίνης μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις, όπως διέγερση του νευρικού συστήματος, αύξηση του κινδύνου εθισμού και πιθανών επιπτώσεων στην καρδιαγγειακή υγεία και προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα

Το κατ-καθίνη είναι ένα νόμιμο σε ορισμένες χώρες ναρκωτικό που προέρχεται από το φυτό Catha edulis, το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής και της Αραβικής χερσονήσου. Το κατ καταναλώνεται κυρίως στη μορφή φύλλων, τα οποία μπορούν να μασηθούν ή να παρασκευαστούν σε ένα εκχύλισμα.

Το κατ χρησιμοποιείται ευρέως σε ορισμένες κοινότητες ως μέσο για την αύξηση της ενέργειας, μείωσης του ύπνου και την ενίσχυση της συγκέντρωσης. Ωστόσο, η κατανάλωση του κατ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαρτητικών συνεπειών και της επιδείνωσης της νοητικής λειτουργίας.

Δείτε σχετικό ντοκυμαντέρ για την κατανάλωση κατ στην Αιθιοποία. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατ, #45φυτό, Κύπρο ΦΩΤΟ#45ΒΙΝΤΕΟ,kat, #45fyto, kypro foto#45vinteo