Κασουλίδης: Παρέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά της Κύπρου (vid)

Ως προσπάθεια ανάμειξης – παρέμβασης της Μόσχας στο εσωτερικό της Κύπρου, χαρακτήρισε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης την ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία, αναφορικά με συνέντευξη του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Κασουλίδης, καλεσμένος στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του ΣΙΓΜΑ, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, ανέφερε: «H Ρωσία

πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, ύστερα από το προηγούμενο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα».

Όπως εξήγησε, με βάση τη «διπλωματική ετικέτα», εάν ήταν η κυβέρνηση που προχωρούσε σε μια δήλωση η οποία ενοχλούσε τη Ρωσία, η διαδικασία θα ήταν ο Ρώσος πρέσβης να πάει στο Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει διάβημα και να κληθεί στη Μόσχα ο πρέσβης της Κύπρου για να γίνει το διάβημα.

«Η δημόσια αντιπαράθεση, όχι με την κυβέρνηση της Κύπρου αλλά με οποιονδήποτε πολιτικό εντός της Κύπρου, είναι μια προσπάθεια ανάμειξης», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η σχετική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας κατά του προέδρου του ΔΗΣΥ έχει διαταράξει τις καλές σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας, ο κ. Κασουλίδης απάντησε αρνητικά.

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι στη συνέντευξή του ο κ. Νεοφύτου, έκανε απλώς διαπίστωση ενός γεγονότος, ότι σήμερα οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι πολύ καλύτερες από άλλοτε.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την «επίμαχη» συνέντευξη του κ. Νεοφύτου και την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ρωσική πρεσβεία, ακολούθησε μια έντονη διαμάχη στο twitter ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Η διαμάχη αυτή συνεχίστηκε με debate το βράδυ της Τρίτης (11/9) στις Τομές στα Γεγονότα, ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα