Κάρτα Φιλάθλου: Ετοιμάζει τροποποιήσεις το ΥΠΔΙ - Η κόκκινη γραμμή της Δράκου

Άρχισε σήμερα η συζήτηση στην επιτροπή Νομικών για τροποποίηση του νόμου της κάρτας οπαδού, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Στη Βουλή βρέθηκε η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Γεωργία Κωνσταντίνου και όπως μετέδωσε στο Μεσημέρι και Κάτι, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου ετοιμάζει νομοσχέδιο για τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου.

Η

Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στην Επιτροπή ότι δεν συζητά ουσιαστικές αλλαγές που θα αποδυναμώνουν τον έλεγχο. Παράλληλα τράβηξε κόκκινη γραμμή τονίζοντας ότι η φιλοσοφία του υφιστάμενου νομοσχεδίου δεν αλλάζει.

Διαβάστε ακόμη: Στα «πέταλα» της Βουλής οι οργανωμένοι οπαδοί για αλλαγή της κάρτας Φιλάθλου

«Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου συνέβαλε στη καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 130.000 κάρτες φιλάθλου», ανέφερε η κ. Δράκου

Κατά τη συζήτηση οι οργανωμένοι οπαδοί ανέφεραν στην επιτροπή Νομικών ότι ο ρόλος των βουλευτών θα καθορίσει τη ψήφο τους στην κάλπη.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών απάντησε στους οργανωμένους οπαδούς ότι δεν δέχεται απειλές και ότι σκοπός της συζήτησης είναι η βελτίωση των προβληματικών σημείων.

Από την πλευρά του ο ΚΟΑ ανέφερε ότι οποιοδήποτε σύστημα βελτιώνει και εξελίσσει τη κάρτα φιλάθλου είναι καλοδεχούμενο και είναι θετικοί να συζητήσουν αλλαγές στο πλαίσιο που ορίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα ο ΚΟΑ παρέπεμψε στο τροποποιητικό σχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του βουλευτή της ΕΔΕΚ προνοεί την έκδοση κάρτας φιλάθλου από τα Σωματεία, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των οργανωμένων φιλάθλων.

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση για την κάρτα οπαδού θα συνεχιστεί στις επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών.

Δείτε το βίντεο 

Keywords
Τυχαία Θέματα