Καρούσος:Συζητήσεις με εισαγωγείς για σχέδιο επιδότησης μεταχειρισμένων

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, δήλωσε σήμερα ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχει συναντήσεις με τον σύνδεσμό εισαγωγέων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με τον οποίο θα συζητήσει ένα σχέδιο για απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων και επιδότηση αγοράς μεταχειρισμένου.


Όπως δήλωσε ο κ. Καρούσος μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, θα έχει συζητήσεις με τον σύνδεσμο των μεταχειρισμένων, οι οποίοι ζήτησαν συναντήσεις για να συζητήσουν τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους

και πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σε δύο διαφορετικά σχέδια. Έναν όπως είπεν καθαρά για αγορά καινούριου αυτοκινήτου που αναμένεται σύντομα να προκηρυχθεί, και ένα δεύτερο που θα συζητηθεί με τους εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το υφιστάμενο σχέδιο για επιδότηση της αγοράς καινούριου αυτοκινήτου,  είπε, προχωρεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να προκηρυχθεί αρχές Φεβρουαρίου, ενώ όπως είπε, αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τον προϋπολογισμό τότε θα δοθεί προτεραιότητα στην απόσυρση των πιο παλιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Παράλληλα είπε ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε επιδότηση μέχρι 30 ευρώ τον μήνα σε όσους ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν υψηλές ταχύτητες σε ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Όπως είπε, «στα πλαίσια των κινήτρων για να παρέχουμε υψηλών ταχυτήτων υπηρεσίες διαδικτύου, υπήρχε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου  μέσω κάθε παρόχου δινόταν επιδότηση σε αυτούς που είχαν ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν υψηλές ταχύτητες, μέχρι 30 ευρώ τον μήνα για κάθε άτομο. Το συνολικό κονδύλι κάθε παρόχου ανερχόταν σε 200 χιλιάδες ευρώ. Επειδή εκείνο το κονδύλι δεν είχε απορροφηθεί, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε ότι θα δώσει παράταση και θα συνεχίσει και μέσα στο 2020 με ένα ποσό περίπου 466 χιλιάδες ευρώ. Ουσιαστικά για όσους θέλουν υψηλές ταχύτητες θα υπάρχει μια επιδότηση μέχρι 30 ευρώ τον μήνα για αυτό το σχέδιο».
 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα