Καρούσος:Η νομοθεσία για τα car seats μπορεί να εφαρμοστεί-Δεν έδωσαν στοιχεία

Την πεποίθηση ότι η νομοθεσία για τα παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία όπως έχει διαμορφωθεί, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος μιλώντας στο SigmaLive. Άφησε μάλιστα αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν να ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο για τα λεωφορεία που διαθέτουν ζώνες τριών σημείων.


Η ανάγκη του να βρεθεί λύση

στο ζήτημα, αφού οι μαθητές νηπιαγωγείων βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω της μη ύπαρξης κατάλληλων λεωφορείων αλλά και η διαπίστωση στην προτελευταία συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών ότι κανείς από τους αρμόδιους φορείς δεν αναλάβει ευθύνη για τροποποίηση της νομοθεσίας, οδήγησε στην απόφαση νέας συνεδρίας στην παρουσία των υπουργών.

Κατά τη συνεδρία η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και τριών Υπουργών, Μεταφορών, Εσωτερικών και Παιδείας ανατέθηκε στον κ. Καρούσο και στο Υπουργείο να προχωρήσουν σε δοκιμές, ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν πρακτικά και με ασφάλεια οι πρόνοιες τις σχετικής νομοθεσίας.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο κος Καρούσος ανέφερε πως, «η νομοθεσία πιστεύουμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν 200 λεωφορεία σ΄ ολόκληρη την Κύπρο τα οποία διαθέτουν ζώνες τριών σημείων. Τα νηπιαγωγεία μπορούν και πρέπει να εξυπηρετηθούν».

Πρόσθεσε πως υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία που έχουν τις προδιαγραφές που συστήνει η νομοθεσία ωστόσο έχουμε πληροφορία ότι κάποιοι είπαν σε λεωφορειούχους να μην απαντήσουν ούτε να δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο Μεταφορών.

Σχετικά με το ποιες πρακτικές θα ετοιμάσει το Υπουργείο ώστε να διαπιστωθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει η νομοθεσία ο κος Καρούσος είπε ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα συσκεφθεί και θα προχωρήσει αναλόγως.

Σημειώνεται πως αυτό που ισχύει από τη νομοθεσία είναι όπως η μεταφορά των παιδιών κάτω των έξι ετών με λεωφορεία θα προδιαγράφει μέσο το οποίο θα έχει ζώνες τριών σημείων για την εφαρμογή παιδικού καθίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα