Καρογιάν: Καθαρή εντολή σε Χριστοδουλίδη να ηγηθεί της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) κ. Μάριος Κάρογιαν, σε επίσημη δήλωσή του μετά το τελικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών 2023, ανέφερε τα ακόλουθα: «Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες, συμπατριώτισσες. Ξημερώνει αύριο η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής. Ο λαός άκουσε, σύγκρινε και σήμερα αποφάσισε την επόμενη σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ανέθεσε στον Νίκο Χριστοδουλίδη την καθαρή εντολή να ηγηθεί της Κυπριακής Δημοκρατίας και να την οδηγήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών για ανανέωση της πολιτικής μας ζωής, για εκσυγχρονισμό

των θεσμών της, για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανταποκρινόμενος ακριβώς στις απαιτήσεις των καιρών, ο λαός μας επέδειξε την ωριμότητά του, την αποφασιστικότητά του, τη βούλησή του να προχωρήσει μπροστά, αρνούμενος να επιστρέψει στο παρελθόν, να διακινδυνεύσει περιπέτειες, να προκαλέσει νέους διχασμούς. Άνοιξε με την ετυμηγορία του τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης, της κοινωνικής συναίνεσης, της υπέρβασης των άγονων ανταγωνισμών και αδιέξοδων αντιθέσεων του παρελθόντος.

Είναι η ώρα της νέας ελπίδας. Είναι η ώρα της νέας προοπτικής, της συλλογικής τόλμης που χρειάζεται για να γίνουν οι τομές, που επιβάλλει η αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, η μεσαία τάξη, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας. Είναι η ώρα του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Είναι η ώρα του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ όλων των δυνάμεων. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής πρέπει να είναι η πατρίδα. Νικητής πρέπει να είναι η κοινωνία μας. Νικητής πρέπει να είναι η νέα γενιά και το μέλλον της.

Ηττημένοι πρέπει να είναι οι προκλήσεις, πρέπει να είναι τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο της καθημερινότητας. Ηττημένοι πρέπει να είναι όλα αυτά που μας πλήγωσαν, όλα αυτά που μας ταλαιπώρησαν, όλα αυτά που μπήκαν εμπόδιο στην προσπάθεια μας για την Κύπρο που μας αξίζει και την Κύπρο που δικαιούμαστε. Αυτοί πρέπει να είναι οι ηττημένοι. Το είπαμε προεκλογικά, θα το πούμε και τώρα. Όλοι καλούνται ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης, να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, για την ευημερία και την προκοπή του λαού μας.

Θέλω σε αυτό το στάδιο, από καρδιάς, να ευχαριστήσω τους αξιωματούχους, τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους της Δημοκρατικής Παράταξης που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες έδωσαν αυτόν τον γνήσιο αγώνα, πίστεψαν και πάλεψαν και πάντοτε σεβόμενοι την αρχαία ρήση ‘τα αγαθά κόποις κτώνται’.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τις χιλιάδες των ψηφοφόρων που τίμησαν και στήριξαν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη. Τους εθελοντές, όλους αυτούς που από την πρώτη μέρα έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να μπορέσουμε να φέρουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. ‘Εναν φίλο μου από τα παλιά, ο οποίος πάντοτε διακρινόταν για το ήθος και για τον χαρακτήρα και την ευπρέπειά του. Και σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα έδωσε δείγματα γραφής, αυτά που όλοι ξέραμε. Του αξίζει, λοιπόν, έπαινος και σε αυτό. Τον τιμούμε και τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του, με το ήθος του και τον χαρακτήρα του, για αυτήν την ευπρεπή και με άμιλλα διαδικασία.

Θέλω επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους από τον πρώτο γύρο που και αυτοί έδωσαν, με τον δικό τους τρόπο, τον δικό τους αγώνα. Και αυτοί συνεισέφεραν στην ενδυνάμωση των θεσμών και της δημοκρατίας.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Δημοκρατική Παράταξη, όπως πάντοτε, με υπευθυνότητα, με συνέπεια, με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συμπεριφερθεί. Εμείς με τις προτάσεις, με τις εισηγήσεις μας και τις σκέψεις μας, θα είμαστε συμβλητικοί στις ευρύτερες προσπάθειες που θα καταβληθούν για την Κύπρο της νέας εποχής, για την Κύπρο που μας αξίζει, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, για την προκοπή και την ευημερία του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ θερμά. Σας ευχαριστώ θερμά και για την παρουσία σας και για τη συμμετοχή σας. Και είμαι βέβαιος ότι ο τόπος μας μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, με ελπίδα, και είμαι σίγουρος και με χαμόγελο. ‘Όλα τα καλά».

Δείτε επίσης: LIVE: Νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρογιάν, Καθαρή, Χριστοδουλίδη, Κυπριακής Δημοκρατίας,karogian, kathari, christodoulidi, kypriakis dimokratias