Καραγιάννης: Πότε θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown-«Μας εξέπληξε ο ιός»

Την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου σχολίασε στο Μεσημέρι και Κάτι το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Αρχικά ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να πέφτει και ελπίζω αυτή να είναι πραγματική τάση προς τα κάτω, η οποία θα αυξηθεί περισσότερο λόγω των αυστηροποιημένων μέτρων. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το νούμερο ήταν πραγματικό».

Σε

ερώτηση εάν η καμπύλη έχει φτάσει στην κορύφωσή της απάντησε ότι «επειδή βλέπω αυτά τα νούμερα τις τελευταίες ημέρες θεωρώ ότι ξεπεράσαμε την κορύφωση αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μας έχει εκπλήξει ο ιός μιας δυο φορές και μάλιστα στο παρόν κύμα που πήγαινε προς τα κάτω αλλά ξαφνικά αποφάσισε να πάει προς τα πάνω. Αυτό επηρεάζεται από τις δικές μας δραστηριότητες».

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του lockdown, «συνήθως παίρνει ένα δεκαπενθήμερο να δούμε τα αποτελέσματα. Εάν όμως αυτή τη στιγμή η τάση είναι προς τα κάτω, μπορεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δούμε ακόμα πιο σημαντικές πτώσεις, φτάνει την Κυριακή του Πάσχα να τηρήσουμε τα μέτρα και να περάσουμε καλά, χωρίς να θέσουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο».

Ερωτηθείς εάν είναι αντιπροσωπευτικοί οι χθεσινοί αριθμοί των κρουσμάτων (611) μιας αφού παραμένουμε σε lockdown, απάντησε ότι « είναι θετικό το γεγονός πώς μένουν περιορισμένοι στα σπίτια και δεν θα λειτουργήσουν ως δυνητικοί μεταφορείς του ιού σε άλλα άτομα».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης: 

Μειώνεται στις 8 εβδομάδες η περίοδος χορήγησης της 2ης δόσης του AstraZeneca

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται η αποστολή sms στο 8998

Keywords
Τυχαία Θέματα