Καραγιάννης: Ο ιός έφυγε από την κοινότητα-Γιατί δεν δίνουν στοιχεία οι Τ/κ

Τα κρούσματα στην Κύπρο είναι μηδενικά εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, εξαιτίας των επαναπατρισμών, σημειώνεται μικρός αριθμός περιστατικών, ανέφερε ο Μοριακός Ιολόγος, Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Όπως ανέφερε, φαίνεται ότι ο ιός έχει φύγει από την κοινότητα, όχι όμως από την Κύπρο

Μιλώντας για την τηλεδιάσκεψη της δικοινοτικής

Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή επιδημιολόγων των δυο πλευρών, με την τουρκοκυπριακή πλευρά να μην έχει ακόμη υποβάλει επιδημιολογικό δελτίο, σημείωσε πως έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση. 

Παρά το περιθώριο 15 ημερών, πρόσθεσε, πάλι δεν δόθηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και αυτό μας άφησε κάπως καχύποπτους. 

Ίσως, συμπλήρωσε, να υπάρχει μια αδυναμία στο να επεξεργαστούν όπως εμάς τα δεδομένα ή μπορεί να μην έχουν όλα τα δεδομένα εάν δεν κράτησαν πολλές λεπτομέρειες και γι' αυτό αισθάνονται μια αδυναμία στο να μας τα παρουσιάσουν για να μην γελοιοποιηθούν, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τα οδοφράγματα, ανέφερε πως συζητήθηκε το ζήτημα, ωστόσο δόθηκε περισσότερη σημασία στην αεροπορική κίνηση. 

Ρωτήσαμε, είπε, πως κατηγοριοποιήθηκαν οι χώρες, πού τοποθετήθηκε η Τουρκία και ποια θα είναι τα μέτρα ασφάλειας και μας λέχθηκε πως η Τουρκία βρίσκεται στην Α κατηγορία και σημείωσαν πως θα ζητείται από όλους ανεξαιρέτως τεστ πριν φτάσουν.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ανέφερε ότι πολύ σύντομα αναμένονται εξαιρετικά αποτελέσματα και ίσως αρχίσει η παραγωγή ενός ή δύο εμβολίων. 

Διαβάστε επίσης 

Μηδενικά και σήμερα τα κρούσματα στην Κύπρο

Τσιούτης: Η δεξαμεθαζόνη μειώνει θνητότητα ασθενών με λοιμώξεις αναπνευστικού

Keywords
Τυχαία Θέματα