Καραγιάννης: Να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα μαζικά κρούσματα (vid)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου αλλά και για την έξαρση του κορωνοϊού σε άλλες χώρες.

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Αρχικά ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε ότι είναι πολύ καλή η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου

σε σχέση με άλλες χώρες.

Πρόσθεσε ότι σε χώρες της Ευρώπης παρατηρούνται αναζωπυρώσεις, ενώ τόνισε την τραγική κατάσταση που βρίσκονται χώρες όπως οι ΗΠΑ, χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Αφρικής.

Τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχολίασε την έξαρση της πανδημίας, καθώς τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν 600.000 νέα κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 550,000 άτομα.

«Πρέπει να πούμε ότι κάποιες κυβερνήσεις αποφάσισαν να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα πιο γρήγορα για να προστατέψουν τις οικονομίες τους», συμπλήρωσε.

Άλλες χώρες μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να μην έδιναν τα σωστά επιδημιολογικά τους στοιχεία και ίσως να απεκριβαν την πραγματικότητα για αυτό υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα.

Τόνισε ότι για να είμαστε ασφαλείς πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Διευκρίνισε ότι στην Ελλάδα τα 2/3 των κρουσμάτων προέρχονται από το εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι αφού θα επιτρέψουμε στους τουρίστες να έρθουν στην Κύπρο, πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα των μαζικών κρουσμάτων από το εξωτερικό.

Τέλος τόνισε ότι η επιτήρηση και οι τυχαίες δειγματοληψίες είναι ότι καλύτερο για την Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη:

Κύπρος και Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα Βελγίου

Ένα νέο κρούσμα Covid-19 εντοπίστηκε στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραγιάννης,karagiannis