Καραγιάννης για μετάλλαξη:Ηπιότερα τα συμπτώματα-Ενδείξεις ότι αντιμετωπίζεται

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν χθες μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να προκαλεί ανησυχία.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν επί το πλείστων τα μέτρα που συζητήθηκαν τη Δευτέρα με κάποιες διαφοροποιήσεις που προέκυψαν  μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού.

«Θεωρούμε ότι είναι κάποια μέτρα όχι ιδιαίτερα αυστηρά που θα βοηθήσουν την επιδημιολογική εικόνα ακόμα περισσότερο και έτσι σε συνδυασμό με τη βοήθεια των εμβολίων να έχουμε ήσυχα Χριστούγεννα».

Δείτε

επίσης: Έρευνα: Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί σχεδόν τριπλάσιες επαναλοιμώξεις Covid-19

Αναφερόμενος στη Νότια Αφρική είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον κάνει μεγάλη προσπάθεια να επικρατήσει τονίζοντας ότι τα κρούσματα στη Νότια Αφρική από 2,5 χιλιάδες πήγαν 8,5 χιλιάδες και χθες ήταν 11,5 χιλιάδες.

Στη συνέχεια είπε, «στη Δύση εκεί που έχουν ανιχνευτεί κρούσματα μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι που να αναδεικνύει περισσότερο την μετάδοση. Κατ’ ακρίβειαν έχουμε και κάποια δεδομένα από το Ισραήλ, το οποίο λέει ότι είναι 4 φορές πιο μεταδοτική, αλλά όχι υπέρ-μεταδοτική όπως υπολόγισαν οι Νοτιοαφρικάνοι».

Μιλώντας για την μετάλλαξη Όμικρον είπε, «φαίνεται να προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα και υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως τα εμβόλια την αντιμετωπίζουν επαρκώς».

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για γάμους και βαφτίσεις- Ποια μέτρα ισχύουν

Keywords
Τυχαία Θέματα