Καραγιάννης: Ελπίζουμε τα κρούσματα σε σχολεία να μην εξελιχθούν σε αλυσίδες

Μειωμένη αποτελεσματικότητα φαίνεται ότι έχει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του Ισραήλ.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι τα ευρήματα του Ισραήλ έδωσαν την πρώτη προειδοποίηση για την ανοσία που προκαλούν τα εμβόλια, ενώ τώρα η ίδια η εταιρεία έρχεται να το επιβεβαιώσει με δικές τις μελέτες.

Δείτε επίσης: Pfizer:

Το εμβόλιο έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα με τον χρόνο

Συνέχισε λέγοντας «Μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι άτομα που είχαν εμβολιαστεί, τα επίπεδα των αντισωμάτων τους μετά από 6 μήνες μειώθηκαν στο μισό με εκείνων που είχαν αμέσως μετά τον εμβολιασμό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κρούσματα που εντοπίζονται τώρα σε οίκους ευγηρίας εξηγώντας ότι τα πρώτα άτομα που είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις μπορούν να προσβληθούν από τον ιό αλλά ευτυχώς τα συμπτώματα τους είναι ήπια και δεν χρειάζονται νοσηλεία, «ευελπιστούμε ότι με την τρίτη δόση θα αποτρέψουμε και τη μόλυνση αυτών των ατόμων.

«Ήδη έχουν εμβολιαστεί οι τρόφιμοι των γηροκομείων μας. Αυτή την στιγμή εμβολιάζονται με την τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι και μετά παίρνουν σειρά οι ευάλωτες ομάδες και μετά ο γενικός πληθυσμός άνω των 65 ετών» ανέφερε ο δρ Καραγιάννης.

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων είπε:

«Πριν το άνοιγμα των σχολείων είχε παρατηρηθεί μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων γύρω στα 120 κρούσματα την ημέρα.  Το σημερινό νούμερο είναι λίγο μεν ανησυχητικό αλλά αναμενόμενο λόγω ακριβώς του ανοίγματος των σχολείων. Ελπίζουμε ότι αυτά τα κρούσματα δεν θα εξελιχθούν σε αλυσίδες.

Φυσικά στα δημοτικά τα παιδιά δεν υποβάλλονται σε τεστ απλά πρέπει να εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά για να είμαστε σίγουροι ίσως πρέπει να γίνεται και ένας τυχαίος έλεγχος δειγματοληψιών για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε.

Αντιθέτως στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά διότι έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί. Ελπίζω ότι εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα, όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στις απογευματινές δραστηριότητες».

Κλείνοντας τόνισε ότι το 75% των νοσηλειών είναι άτομα μη εμβολιασμένα διευκρινίζοντας ότι έτσι θα συνεχίσουν τα πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα