Κάψαμε το 2.3% της ελεύθερης Κύπρου σε μόλις 10 χρόνια

Με την ψυχή στο στόμα παρακολουθούσαμε για μέρες τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ευχόμενοι την άμεση κατάσβεση και ψελλίζοντας παράλληλα ο θεός να βοηθήσει να μην μας βρει και στην Κύπρο, πάλι, το ίδιο κακό. Για άλλη μια χρονιά, ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, τεράστιες δασικές εκτάσεις στην ελλαδική επικράτεια έγιναν στάχτη, προκαλώντας ξανά θλίψη και απογοήτευση.

Και εδώ στην Κύπρο, οι υψηλές θερμοκρασίες με τους παρατεταμένους καύσωνες βάζουν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού και επαγρύπνησης τις αρμόδιες Αρχές.

Ήδη, το 2023 έχουν ξεσπάσει περίπου 65 πυρκαγιές στη ζώνη ευθύνης του Τμήματος Δασών (δασικές εκτάσεις και ζώνη 2km από την οροθετική γραμμή των κρατικών δασών). Πυρκαγιές, οι οποίες ευτυχώς κατασβέστηκαν εγκαίρως και χωρίς να προκληθούν μεγάλες ζημιές.Μεγάλη ικανοποίηση προκαλεί παράλληλα και το γεγονός ότι η περσινή χρονιά είναι η καλύτερη στατιστικά της δεκαετίας σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές και τις ζημιές που προκαλούν ενώ και για το 2023 τα μέχρι τώρα δεδομένα, παρά τις αντιξοότητες του καιρού και τα δεκάδες περιστατικά δασικών πυρκαγιών, κρίνονται θετικά.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα