Τετράμηνα: Ως κανονισμούς περνούν από Υπουργικό την πρόταση ΔΗΚΟ

Θρίλερ έχει καταντήσει το θέμα με τις εξετάσεις τετραμήνων, μετά από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με τη δεύτερη να κερδίζει έδαφος ώστε να ψηφιστεί αύριο στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Υπουργείο Παιδείας

σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στην αναταραχή που δημιουργεί ο θεσμός, αποφάσισε όπως μεταφέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβούλιου το περιεχόμενο της πρότασης του ΔΗΚΟ ως τροποποίηση κανονισμών του θεσμού των εξετάσεων τετράμηνων, οι οποίοι αναμένεται να υιοθετηθούν από το Υπουργικό.

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα σημαίνει πως οι κανονισμοί, εάν και εφόσον περάσουν από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα μεταφερθούν ως κατ΄ επείγον στην αυριανή τελευταίας αυριανής Ολομέλειάς της Βουλής, και κατά συνέπεια η πρόταση του ΔΗΚΟ και του βουλευτή Πανίκου Λεωνίδου δεν θα κατατεθεί προς ψήφιση.

Υπενθυμίζεται πως την πρόταση ΔΗΚΟ για τις εξετάσεις τετραμήνων κατά την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής είδε θετικά η πλειοψήφία των εμπλεκόμενων φορέων της εκπαίδευσης .

Keywords
Τυχαία Θέματα