Κανονικά συνεχίζεται η κατάταξη των νεοσυλλέκτων ΦΩΤΟ

Κανονικά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η κατάταξη των οπλιτών της 2015 Β’ ΕΣΣΟ, η οποία άρχισε από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Το ΚΕΝ Πάφου στην Αναρίτα επισκέφθηκε σήμερα και ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης συνοδεύομενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.

Ο Υπουργός Άμυνας επιθεώρησε τους χώρους κατάταξης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες ώστε να υπάρχει συνεχής μέριμνα, συνεχής έλεγχος όσον

αφορά την τροφοδοσία, τις συνθήκες υγιεινής, εκπαίδευσης, ασφάλειας, και, γενικότερα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των νέων στρατευσίμων μας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στα νέα προγράμματα της Εθνικής Φρουράς που στοχεύουν στο να καταστήσουν το χρόνο της στρατιωτικής θητείας όσο πιο χρήσιμο και παραγωγικό για τους νέους.

Ιδιαίτερη έμφαση είπε δίνεται στα ζητήματα αξιοκρατίας, καθώς όπως είπε έχουν τροποποιηθεί πάγιες διαταγές, έχουν γίνει θεσμικές ρυθμίσεις ούτως ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αξιοκρατικής και ισότιμης μεταχείρισης όλων, χωρίς διακρίσεις.

Τόνισε επίσης ότι το σύστημα επιλογής των βαθμοφόρων, γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, χαρακτηρίζοντας το ως αδιάβλητο.

Ερωτηθείς για το θέμα της φυγοστρατίας και κατά πόσο υπάρχουν στοιχεία ότι μειώνεται, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι βασικός άξονας στο θέμα αντιμετώπισης της φυγοστρατίας είναι η πολιτική θετικών κινήτρων στην οποία εντάσσονται όλα τα νέα προγράμματα και ο δεύτερος άξονας είναι η αξιοκρατία.

« Όλα αυτά και μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο Άμυνας δείχνουν, όπως είπε, τάση ανακοπής της καλπάζουσας αύξησης όλων των προηγούμενων ετών. Πρέπει να περιμένουμε, ωστόσο, σημείωσε ο Υπουργός, να ολοκληρωθεί και η φετινή κατάταξη για να μπορούμε να μιλήσουμε με πιο ασφαλείς όρους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα