Κανονικά λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου

Κανονικά λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα τα σχετιζόμενα με τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για ραντεβού καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνήσουν είτε τηλεφωνικά με την γραμματέα της Κλινικής στο τηλ 26803436, μεταξύ των ωρών 08.00 - 15.00, αναφέροντας το είδος της εξέτασης που πρόκειται να κάνουν καθώς και τον καρδιολόγο που επιθυμούν να τους εξετάσει.

Στη Κλινική, πέραν της εξέτασης στο Ιατρείο, διενεργούνται οι ακόλουθες

εργαστηριακές εξετάσεις, όπως υπερηχογραφήματα διαθωρακικά, διοισοφάγεια και φαρμακευτικά (Stress Echo). Ακόμη υπερηχογραφήματα και ντόπλερ καρωτίδων, δοκιμασίες κόπωσης, 24ωρη καταγραφή καρδιακού ρυθμού (Χόλτερ ρυθμού) Ε και 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης (Χόλτερ πίεσης).

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, έλεγχος βηματοδοτών και απινιδωτών, τοποθέτηση βηματοδοτών και απινιδωτών, και δοκιμασίες ανάκλησης.

Επιπρόσθετα σημειώνεται, η Κλινική διαθέτει Θάλαμο αποτελούμενο από 13 κλίνες συνδεδεμένες με κεντρικό μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων και καρδιακού ρυθμού και μέχρι 8 κλίνες αυξημένης παρακολούθησης. Οι νοσηλευτές που εργάζονται στο Θάλαμο, στη Μονάδα και στο Εργαστήρι, είναι εκπαιδευμένοι στη νοσηλεία καρδιοπαθών και κατέχουν πιστοποίηση BLS ή ALS.

Επισημαίνεται δε, πως οι καρδιολόγοι που απασχολεί η Κλινική είναι οι Δρ Ιωσήφ Μουτήρης, διευθυντής Δρ Αριάδνη Στυλιανού, αναπληρώτρια διευθύντρια Δρ Ολβία Φιλίππου, Δρ Βασίλης Δήμος, Δρ Δώρα Πλακομύτη, Δρ Βασίλειος Γιαννακόπουλος.

Οι καρδιολόγοι είναι εκπαιδευμένοι σε όλο το φάσμα της κλινικής και εργαστηριακής καρδιολογίας και συμμετέχουν επίσης στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων καρδιολογίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα