Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν πρόκειται να κυρωθεί χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξη τύπου για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία τα Σκόπια αναμένεται να λάβουν πρόσκληση ένταξης.

Δηλώνω

ξεκάθαρα, είπε, ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να πάει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την έγκριση του ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός αν, όπως τόνισε, γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Για μένα, τόνισε ο κ. Καμμένος, η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα την μπλοκάρω. Για εμάς, πρόσθεσε, το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων.

Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων.
Ως τότε, τόνισε, θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου.

Προϋπόθεση για την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν, είπε, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ακόμη κι αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη, αφού δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβανόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα