«Καμία εξαίρεση για τον Μπλάτερ»

Αποφασισμένη να μην κάνει καμία διάκριση με τον Σεπ Μπλάτερ, σχετικά με την πιθανή τιμωρία του, είναι η Επιτροπή Ηθικής της FIFA, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Αντρέας Μπαντέλ.Ο Σεπ Μπλάτερ, μαζί με τον Μισέλ Πλατινί, κινδυνεύουν με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για την εμπλοκή τους στα σκάνδαλα της FIFA, όπως φέρεται να

έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ηθικής που ερευνά την υπόθεση.

Ο νυν πρόεδρος της FIFA, ο οποίος ήδη βρίσκεται με 90ημερο προσωρινό αποκλεισμό από τη FIFA, πριν από λίγο διάστημα είχε ταχθεί εναντίον της Επιτροπής, τονίζοντας πως καμία Επιτροπή δεν μπορεί να τον καθαιρέσει από την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία και βρέθηκε κατόπιν νόμιμης εκλογικής διαδικασίας.

Ο Μπλάτερ με την τοποθέτησή του αυτή εικάζεται πως θέλησε κατά κάποιον τρόπο να επηρεάσει την Επιτροπή πριν από την έκδοση της απόφασης σχετικά με την πιθανή τιμωρία που θα του επιβάλλει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντρέας Μπαντέλ, η το σώμα της FIFA δεν πρόκειται να κάνει καμία εξαίρεση όσον αφορά την υπόθεση του ισχυρού άνδρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο οποίος θα κριθεί με τον ίδιο τρόπο που θα κρινόταν οποιοδήποτε άλλο μέλος της Ομοσπονδίας βρισκόταν στη θέση του.

«Ο κώδικας ηθικής της FIFA ισχύει για οποιονδήποτε εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση», δήλωσε με σαφήνεια ο Μπαντέλ.

Μπλάτερ και Πλατινί αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να μάθουν την ποινή που θα τους επιβληθεί, καθώς εκτιμάται πως η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα