«Καμία επαφή στο πέναλτι Ντούρις»

Ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον πρώην διεθνή διαιτητή και σχολιαστή επίμαχων φάσεων Γιαννάκη Κυπριανίδη, για τα όσα είδαμε στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ στα ματς του Σαββατοκύριακου.

Ο σχολιασμός των φάσεων στον Super Sport FM:

44’ Πέναλτι υπέρ του Εθνικού. Κατά την κρίση του διαιτητή, ο Ντούρις απρόσεκτα παρενοχλήθηκε και ανατράπηκε. Δυστυχώς το ψάξαμε, δεν βρήκα πουθενά να υπάρχει επαφή. Αν τον βρήκε στα πόδια, καλά ο αμυντικός γιατί δεν

χάνει και αυτός ένα κλικ από το βηματισμό του; Που σημαίνει ότι για εμένα δεν ήρθαν σε επαφή τα πόδια τους. Πήγε και στο VAR που τον κάλεσε να ξαναδεί τη φάση, την είδε και έμεινε στην απόφασή του. Αναμένουμε τι θα πράξει ο υπεύθυνος διαιτησίας.

ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

36’ Πέναλτι ζήτησε η Ανόρθωση. Ο Σάβιτς παίρνει τα πόδια του Ουάρντα, δεν το έδωσε ο διαιτητής, επενέβη ο VARίστας που διάβασε σωστά τη φάση. Ο διαιτητής και ορθά έδωσε την παράβαση. Ήταν εύκολη φάση για τον διαιτητή γιατί ήταν σε καλή θέση και έπρεπε να αντιληφθεί τι έγινε.

45’+2’ Και εδώ χρειάστηκε η βοήθεια του VAR. Έγινε σέντρα, ο παίκτης έστειλε τη μπάλα μπροστά του. Φάνηκε να κάνει μια κίνηση. Ο διαιτητής κλήθηκε να δει τη φάση στο on field review. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ για χέρι του Νοβότνι.

59’ Ο Εντονγκαλά με μία κακή χρήση του χεριού του, όπως το ύψωσε και το άνοιξε κράτησε εκεί στο μάγουλο τον Ουάρντα. Θα συμφωνήσω και σωστά δεν δόθηκε κόκκινη. Δεν ήταν βάναυσο για κόκκινη κάρτα, γι’ αυτό δεν επενέβη το VAR.

ΔΟΞΑ – ΑΕΛ

36’ Κέρδισε πέναλτι η Δόξα μέσω του VAR για συνεχόμενο κράτημα και διερωτώμαι πως ο διαιτητής δεν τον αντιλήφθηκε. Όμως το VAR έμεινε στη μισή δουλειά. Έπρεπε να ελεγχθεί κατά πόσο ο τερματοφύλακας ήταν στη γραμμή που πράγματα ήταν. Όμως αν σταματήσουμε τη μπάλα την ώρα που ακουμπά τη μπάλα ο Σαντίκ έξι με επτά παίκτες να μπαίνουν στην περιοχή. Έπρεπε να δοθεί επανάληψη. Αν έμπαινει έπρεπε πάλι να επαναληφθεί.

52’ Σωστά ελέχθηκε η φάση και ο Εμπραλίτσε βάση των γραμμών σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

71’ Στην πρώτη μπαλιά υπήρχε οφσάιντ. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΗΣ

18’ Σωστή απόφαση το πέναλτι υπέρ του Άρη. Το έδωσε ο διαιτητής που ήταν κοντά και το επιβεβαίωσε το VAR.

30’ Υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα για ένα οφσαϊντ που δεν έδωσε δόθηκε. Ο Σπόλιαριτς όμως ήταν πλήρως καλυμμένος.

80’ Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή παίκτη του Άρη. Αμέσως ο βοηθός ύψωσε τη σημαία. Σωστά δεν δόθηκε παράβαση γιατί φαίνεται βάση των γραμμών να ήταν οφσάιντ ο παίκτης του Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα