«Καμία ανανέωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμπειρία»

Έχοντας φορέσει ως ποδοσφαιριστής το εθνόσημο ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου κλήθηκε να σχολιάσει την κάτω των προσδοκιών πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Πρωτάθλημα Εθνών (τρεις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές).

«Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή. Η αλλαγή που έγινε προς το παρόν έχει περισσότερες δυσκολίες από το αναμενόμενο, αλλά δεν μπορούμε απ’ έξω να ξέρουμε τι συμβαίνει και η ομάδα έχει άσχημα αποτελέσματα και μια εικόνα άσχημη. Δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να δούμε την Εθνική να έχει συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Χρειάζονται χαρακτήρες για να σταθούν

στο ύψος τους και να πάρουν αποτελέσματα. Υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά, υλικό που μπορεί να παίξει καλύτερα και εξαρτάται από την διαχείριση καταστάσεων για να βγουν από τη δύσκολη περίοδο. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που πρέπει να βρεις απλά τον τρόπο να πάρεις αποτέλεσμα», σχολίασε στον Super Sport fm 104.0 ο πρώην διεθνής άσος.

Χρειάζεται αντίδραση για να αποφύγουμε την τελευταία θέση: «Όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο, τα πάντα μπορούν να συμβούν στο γήπεδο, φτάνει να υπάρχουν οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες να αφήσουν πίσω τι συνέβη και να επικεντρωθούν μόνο σε αυτά που θα έρθουν. Και ο προπονητής πρέπει να βρει τον τρόπο να φτιάξει την ομάδα που θα του δώσει το αποτέλεσμα. Μαθαίνω ότι δουλεύει πολύ και έχει τους ανθρώπους δίπλα τους που πρέπει να τον βοηθήσουν».

Ποια η γνώμη σου για την ανανέωση, για την οποία γίνεται ιδιαίτερος λόγος; «Δεν πιστεύω ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να το έψαξαν. Ο προπονητής ήρθε από μια χώρα που η εξέλιξη ποδοσφαιριστών έγινε κανόνας τα τελευταία 15 χρόνια. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί που παίζουν στις ομάδες τους και θεωρώ λογική εξέλιξη να πάει η Εθνική να τους καλέσει και να τους δώσει δυνατότητες να εξελιχθούν. Καμιά ανανέωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμπειρία, χωρίς ανθρώπους που μπορούν να εμπνεύσουν και να δώσουν ώθηση στους μικρούς. Χρειάζεται υπομονή οποιαδήποτε αλλαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα