Καλοκαίρι και γυμναστική - 5 χρήσιμες συμβουλές

Χωρίς αμφιβολία για πολλούς το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή αφού είναι συνώνυμο της χαλάρωσης και της ηρεμίας. Εντούτοις, κρύβονται αρκετοί κίνδυνοι γι΄ αυτό και το homefitness.gr μας δίνει 5 χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να προσέξουμε.

Αποφεύγουμε το κολύμπι με γεμάτο στομάχι

Όταν φάμε γεύμα, όπως πολλοί γνωρίζουμε δεν πρέπει να κολυμπήσουμε. Έτσι, όπως αρκετοί γιατροί αναφέρουν πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες για να χωνέψουμε το φαγητό. Αν όμως παραμελήσουμε την εν λόγω συμβουλή, τότε θέτουμε σε αυξημένο κίνδυνο την υγεία μας.

Προσέχουμε στη θάλασσα αν έχουμε προβλήματα καρδιάς

Τα άτομα τα οποία έχουν κάποια καρδιακά προβλήματα, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα στη θάλασσα αφού οι αυξημένες θερμοκρασίες επιβαρύνουν την καρδιακή λειτουργία. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγονται τα

μπάνια στη θάλασσα τις μεσημβρινές ώρες αλλά και οι απότομες βουτιές.

«Αναπνέουμε» τη θάλασσα

Αναμφίβολα το θαλασσινό νερό βοηθάει σημαντικά τα άτομα με ιγμορίτιδα αλλά και στην αποσυμφόρηση της μύτης. Ο λόγος αφορά την ιδιότητα του θαλασσινού νερού να απομακρύνει τα μικρόβια από τη ρινική κοιλότητα.

Προσέχουμε στις βουτιές

Όταν καθόμαστε για ώρες στον ήλιο, πρέπει να αποφεύγουμε να βουτάμε απότομα στη θάλασσα αφού το νερό αρχικά καθίσταται κρύο για τη θερμοκρασία του σώματός μας. Ταυτόχρονα, πριν κάνουμε κάποια βουτιά πρέπει να είμαστε σίγουροι για το βάθος της θάλασσας καθώς πολλά άτομα τραυματίστηκαν όταν δεν πρόσεξαν το σημείο αυτό.

Αποφεύγουμε κρεμώδης ή κρεατικά τρόφιμα

Το καλοκαίρι, λόγω του ότι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, τρόφιμα όπως το κρέας έχουν περισσότερες πιθανότητες να «χαλάσουν» προκαλώντας έτσι τροφική δηλητηρίαση. Γι΄ αυτό και όταν φάμε φαγητό από έξω, καλό θα ήταν από την μια να αποφύγουμε κρεμώδες φαγητά όπως μακαρόνια με κρέμα και από την άλλη να ζητήσουμε το κρέας να είναι καλοψημένο.

Πηγή: homefitness.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα