Καλό Κόμμα σε Ερντογάν: Οι δηλώσεις σου αποτελούν απειλή και υποκινούν σε βία

Απάντηση στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη Μεράλ Ακσενέρ σήμερα από τη βουλή, έδωσε  ο αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος, Λουτφί Τουρκιάν, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ότι προσκαλεί σε βία κατά της αρχηγού του κόμματος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν στην πραγματικότητα ομολογία εγκλήματος. Σήμερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ομολόγησε την ενοχή του από το βήμα της βουλής. Οι δηλώσεις του περιέχουν εκβιασμό,

απειλή και υποκίνηση βίας. Με ποιον ήταν μαζί όταν τα έλεγε αυτά; Με εκείνον που έστειλε αυτούς τους αλήτες, τους συμμορίτες να τα κάνουν αυτά. Πώς είναι δυνατόν για τον άνθρωπο που λέει "Θα σώσω την Τουρκία από τις συμμορίες" να μιλήσει με την ίδια γλώσσα», αναρωτήθηκε ο Λουτφί Τουρκιάν, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι:

«Εσείς και θα μιλάτε όπως μιλάνε, και θα υποκινείτε γκάνγκστερ και θα μας απαλλάσσετε από τις συμμορίες; Άντε από εκεί βρε! Σε αυτή τη χώρα, εμείς θα πάμε και στους 81 νομούς. Ας τους στείλει όλους όσους έχει. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με απειλές κι εκβιασμούς. Είναι αυτές εκφράσεις που αρμόζουν σε πρόεδρο; Σε ποια χώρα που υπάρχει δημοκρατία γίνονται αυτά; Το παλάτι και το κονκλάβιό του αποτελούν πλέον σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια της χώρας. Εάν αυτή η χώρα δεν απαλλαγεί από το παλάτι και το κονκλάβιο, θα γίνουμε Βενεζουέλα. Πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτό από μόνο του είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών».

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο ανέπτυξε την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα