«Καλλιεργείται κλίμα ότι η κρίση πέρασε και ότι λεφτά υπάρχουν»

Την ανησυχία του για την Οικονομία εξέφρασε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μιλώντας σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ενώ έστρεψε εκ νέου τα πυρά του κατά του Υπουργού Οικονομικών και των χειρισμών τοιυ.

«Όταν έμπαινε θέμα ελέγχου της συνεργατικής από τη Ελεγκτική Υπηρεσία ο Υπουργός έλεγε τα ίδια λόγια περί της ανάγκης μη παρέμβασης του κράτους. Θεωρούσε τον έλεγχο από την ελεγκτική Υπηρεσία μιας μορφής παρέμβαση, μια θέση παντελώς ανυπόστατη», είπε προσθέτοντας πως όπως φάνηκε στην πορεία ο Υπουργός διόρισε φίλους και συμμαθητές σε θέσεις κλειδιά,

και καλούσε στο γραφείο του την επιτροπή της συνεργατικής για να τους τραβήξει το αυτί για διαρροές

Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ανησυχία προκαλείται από το κλίμα που καλλιεργείται ότι «η κρίση μας πέρασε και πως λεφτά υπάρχουν».

«Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Ελεγκτική Υπηρεσία είναι πως το κλίμα οικονομικής εφορίας που δημιουργείται δείχνει να καλλιεργεί παράλληλα μια προσέγγιση πως η κρίση μας πέρασε και πως "λεφτά υπάρχουν". Ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στην κουλτούρα της ασυδοσίας και σπατάλης που υπήρχε προ της κρίσεως είναι περισσότερο από ορατός», είπε ο Γενικός Ελεγκτής.

Όταν η Ελεγκτική Υπηρεσία

Keywords
Τυχαία Θέματα