Καλλένος για ασφαλτικά: Μας είχαν αμφισβητήσει–Ο καθαρός αέρας είναι δικαίωμα

Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, ο οποίος μίλησε για τη μελέτη που έκαναν ακαδημαϊκοί σχετικά με τους ρύπους των ασφαλτικών εργοστασίων. 

Αρχικά ανέφερε ότι οι ακαδημαϊκοί έκαναν τη μελέτη η οποία παρουσιάζει δεδομένα τα οποία δικαιώνουν τους κατοίκους και ακυρώνουν αυτούς που αμφισβητούσαν τις αντιδράσεις αλλά και το δικαίωμα των κατοίκων να ζουν σε μια περιοχή με καθαρό αέρα.

Πρόσθεσε ότι από τη μελέτη προέκυψαν 342 δυνητικά οχληρές δραστηριότητες περιμετρικά της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, από το σύνολο των

1824 επιχειρήσεων που γειτνιάζουν με την περιοχή. «Παρουσιάζονται κάποια χαρακτηρίστηκα τα οποία τα λέγαμε αλλά έπρεπε να αποδειχθούν από τη μελέτη».

Διαβάστε ακόμη: Δικαίωση για κατοίκους Ιδαλίου–«Παρανομούν αν επαναλειτουργήσουν τα ασφαλτικά»

Τόνισε ότι η οχληρά βιομηχανική Τσερίου που είναι στα δυτικά της Ενορίας είναι σε χαμηλότερο υψόμετρο από το υψόμετρο που βρίσκεται η οικιστική στης Ενορίας. «Τα φουγάρα που είναι ψηλά για να διαλύονται στον αέρα οι ρίποι, είναι χαμηλότερα από την οικιστική της Ενορίας».

Πρόσθεσε ότι η μελέτη καταδεικνύει και κάποια άλλα φαινόμενα όπως η πορεία των ανέμων. Ακόμη είπε ότι τις μεσημεριανές ώρες γίνεται κάτι αντίστοιχο από την βιομηχανική περιοχή Γερίου  όπου βρίσκεται η άλλη ασφαλτική μονάδα καθώς αι αυτή βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο από την οικιστική περιοχή. «Όλα αυτά που συμβαίνουν κατά καιρούς μας τα είχαν αμφισβητήσει, σήμερα μέσα από την μελέτη είναι ξεκάθαρο ότι η επαναλειτουργία των εργοστασίων εκεί είναι αδύνατη και θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα».

Ο κ. Καλλένος σημείωσε ότι υπήρξε διάταγμα προσωρινής αναστολής λειτουργίας μέχρι να εξευρεθεί λύση. «Μία από τις δύο εταιρείες είχε εξασφαλίσει άδεια και είναι στα δικαστήρια. Εμείς δεν καθορίζουμε που θα πάνε οι μονάδες, εμείς θέλουμε να μην επαναλειτουργήσουν και να αναπνέουν καθαρό αέρα οι πολίτες».

Διευκρίνισε ότι πλέον μιλούν με τα μάτια και τις γνώσεις ειδικών. «Θεωρούμε ότι κράτος και ο Πρόεδρος θα σταθεί στο πλευρό μας. Δεν πιστεύω να αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε πισωγύρισμα».

Τέλος, ανέφερε ότι κατά καιρούς ακούγονται διάφορα διλήμματα όπως πρόβλημα στην παραγωγή ασφάλτου και στις τιμές. «Σίγουρα θα προκαλείται κάποιο πρόβλημα για αυτό θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση χωρίς να επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων». 

Ακούστε το απόσπασμα στο 49:32

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλλένος,kallenos