Κάλεσμα Καδή σε τυροκόμους για διάλογο: Δεν πρέπει να δημιουργούμε αναστάτωση

Τριγμούς έφερε η ιστορική απόφαση κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), με τους τυροκόμους να εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, μετέφερε την καλή διάθεση του Υπουργείου για διάλογο με τους εμπλεκόμενους ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Διαβάστε επίσης: «Δεν είμαστε βλάκες για να μην δεχόμαστε κατοχύρωση χαλλουμιού-Μεγάλες ζημιές»

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κος Καδής ανέφερε πως, «η κατοχύρωση είναι μονόδρομος.

Πρόκειται για καθοριστική εξέλιξη σ΄αυτή την χρονική συγκυρία. Δεν πρέπει να δημιουργούμε αναστάτωση αλλά θα πρέπει να καθίσουμε  να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι».

Πρόσθεσε πως, κάλεσε του τυροκόμους σε δεύτερη συνάντηση το πιο πιθανό σήμερα το απόγευμα.

«Στη συνάντηση θα δούμε πιο προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Εάν υπάρξει καλή βούληση από όλες  τις πλευρές, μπορούν να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα και να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις προοπτικές που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη», είπε.

Ο κος Καδής ανέφερε παράλληλα πως, δόθηκαν απαντήσεις σ΄όλους τους προβληματισμούς των τυροκόμων. «Έχουμε υποβάλει πολύ καλές προτάσεις και η λύση στα ενδεχόμενα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από τον φάκελο δεν είναι οι διαμαρτυρίες αλλά η διαχείρισή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι είχαμε  δύο επιλογές μπροστά μας. Η πρώτη ήταν να επιλέξουμε να μην υπάρχουν προϋποθέσεις στην κατασκευή και θα μπορούσαν να το παρασκευάσουν εκτός από τους τυροκόμους μας και άλλοι. Θεωρούμε ότι με σωστή διαχείριση μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του χαλουμιού. Έχω δώσει διαβεβαίωση στους τυροκόμους. Είμαστε στη διάθεσή τους για να δούμε τα δεδομένα. Εάν έρθουν στο τραπέζι μπορούμε να προχωρήσουμε σε βήματα που θα δημιουργήσουν τεράστιες προοπτικές για το χαλούμι», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα