Καλεί σε συμμόρφωση στις υποδείξεις της η Πυροσβεστική για αποφυγή καταστροφών

Ως απαραίτητη, καθώς και σωτήρια, αναδεικνύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου τη συμμόρφωση ιδιοκτητών ακινήτων τους όρους που η Υπηρεσία πριν ή μετά την κατασκευή οποιουδήποτε υποστατικού, ώστε να αποφεύγονται συμβάντα με καταστροφικές συνέπειες, όπως η πρόσφατη έκρηξη από φιάλη υγραερίου

σε οικία στην Έγκωμη. Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ακολουθεί τις νόμιμες κρατικές διαδικασίες εξασφάλισης αδειών κατασκευής και λειτουργίας υποστατικών.

Εξηγεί ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε νεοαναγειρόμενης οικοδομής, ο ιδιοκτήτης οφείλει να αιτείται την εξασφάλιση άδειας οικοδομής στην εκάστη αρμόδια αρχή (Δήμων, Επαρχιακών Διοικήσεων και Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως), με κατάθεση των ανάλογων αρχιτεκτονικών σχεδίων, οπόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατόπιν αιτήματος των εμπλεκόμενων αρμόδιων Υπηρεσιών θα εκφέρει απόψεις σε θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας.

Επίσης, σημειώνει ότι σε περίπτωση οποιωνδήποτε προσθηκομετατροπών ή αλλαγής χρήσης σε υφιστάμενα υποστατικά, ο ιδιοκτήτης επίσης οφείλει να καταθέσει τα ανάλογα αρχιτεκτονικά σχέδια με τις αλλαγές, στις αρμόδιες αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατόπιν νέου αιτήματος των πιο πάνω Υπηρεσιών, να εκφέρει εκ νέου, ως Συμβουλευτική Αρχή, τις απόψεις της σε θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας.

«Η πιθανή μη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη στους όρους που τέθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν ή μετά την κατασκευή οποιουδήποτε υποστατικού, μπορεί να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στους ενοίκους, σε περίπτωση πυρκαγιάς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Καλείται το κοινό «να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλευτικές απόψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε θέματα πυρασφάλειας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των ενοίκων του, σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο Πολυδύναμο Κέντρο στο Τσέρι - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα