Κακοπετριά: Μαθητές λιπόθυμοι από ποτό-Ολονύχτια επεισόδια

Γης μαδιάμ τα έκαναν μαθητές από σχολεία της Λεμεσού το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κακοπετριά, στα πλαίσια των καθιερωμένων διήμερων που πραγματοποιούν στην περιοχή ειδικά αυτές τις μέρες.

Εκατοντάδες μαθητές έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα στο χωριό, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Οι μαθητές έριχναν φωτοβολίδες και παράλληλα προκαλούσαν θόρυβο, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία.

Το

SigmaLive μίλησε με τον κοινοτάρχη του χωριού Ιωάννη Ιακωβίδη, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα ξέφυγαν κυριολεκτικά, αφού κάθε χρόνο τα πράγματα είναι χειρότερα. «Δεν σέβονται τίποτα», σημείωσε ο κοινοτάρχης, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι προκλήθηκαν ζημιές από το άναμμα φωτοβολίδων.

Κληθείς να απαντήσει πόσα περίπου άτομα βρέθηκαν εκεί, ο κ. Ιακωβίδης σημείωσε ότι η Αστυνομία ήξερε για 500 περίπου άτομα, αριθμός που πρέπει να αυξήθηκε, αφού υπήρχαν και εξωσχολικοί. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ο πρόεδρός του, απέστειλε επιστολή ήδη από το περασμένο Σάββατο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο και ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκανε στο SigmaLive και ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής της Μόρφου. Ο κ. Γιαννάκης Χαραλάμπους σημείωσε ότι το περασμένο Σάββατο, λόγω των επεισοδίων, έγινε ανάκληση του προσωπικού και οι Αστυνομικοί της περιοχής ενισχύθηκαν με άνδρες της ΜΜΑΔ που έφθασαν από τη Λευκωσία, αλλά και με περίπολα τα οποία ενίσχυσαν μηχανοκίνητες περιπολίες.

Ο κ.Χαραλάμπους, κληθείς να απαντήσει για το κατά πόσο έγιναν ζημιές, σημείωσε ότι δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ, παράλληλα, σημείωσε ότι μια ανήλικη μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για ένα περίπου 24ωρο λόγω υπερβολικής, ως φαίνεται, κατανάλωσης ποτού, αφού κατά τον εντοπισμό της δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, διατηρούσε, ωστόσο, τις αισθήσεις της.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε ότι για το συμβάν θα ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας και ότι προγραμματίζονται ενισχύσεις των περιπολιών στην κοινότητα λόγω των συνεχιζόμενων εκδρομών που θα πραγματοποιούνται στην Κακοπετριά καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Πλήρως καταδικαστέα είναι τα επεισόδια αυτά και από πλευράς Συνομοσπονδίας Οργανωμένων Γονέων Μέσης, ο Πρόεδρος της οποίας έκανε επίσης σχετικές δηλώσεις για το θέμα στο SigmaLive. Σε δηλώσεις του, ο Κυριάκος Νικηφόρου σημείωσε ότι οι εκδρομές αυτές γίνονται αποκλειστικά από τους μαθητές. Οι οργανωμένοι γονείς, σημείωσε ο κ. Νικηφόρου, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση.

Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, επισήμανε, το οποίο θα πρέπει να δουν από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του Συνδέσμου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών συναντήσεις και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας.

Φωτογραφίες από τη σελίδα "Οι Φίλοι της Τροχαίας"

Keywords
Τυχαία Θέματα