«Και τρεις και τέσσερις μήνες να μας πάρει. Αλλιώς θα είναι άδικο για όλους»

Υπομονή συνέστησε σε όλους ο Ανδρέας Κάντηλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως όλες οι σημαντικές αποφάσεις (πρωτάθλημα, ευρωπαϊκά εισιτήρια) πρέπει να κριθούν εντός αγωνιστικού χώρου και όχι στα χαρτιά.

«Μια φορά που είπε και η Ομόνοια να πιάσει ένα πρωτάθλημα ήρθε ο κορωνοϊός», σχολίασε χαριτολογώντας στον Super Sport FM ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας.

«Το σημαντικό είναι  να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι όσο πιο πολύ μένει σπίτι

τόσο πιο σύντομα θα βγούμε έξω. Παρόλο που σαν λαός δεν είμαστε πειθαρχημένοι, αυτή την φορά πειθαρχήσαμε. Μας έχει στοιχήσει αρκετά. Το να μην βλέπεις ποδόσφαιρο με το οποίο μάθαμε να ζούμε τόσα χρόνια δεν είναι εύκολο. Με την επιστροφή να απολαύσουμε όσο μπορούμε το δικαίωμα αυτό όπως και πολλά άλλα πράγματα», συμπλήρωσε.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε επίπεδα που θα τους επιτρέψουν να μπουν σε επίσημους αγώνες;

«Δεν θα είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να επανέλθουν ψυχολογικά και αγωνιστικά. Να μην περιμένει ο κόσμος να δει εντυπωσιακές ομάδες μόλις επαναρχίσει το πρωτάθλημα, Πρέπει να δείξουν όλοι υπομονή. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι οι ομάδες δεν θα πετούν στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές ότι ο κορωνοϊός παραμονεύει όταν θα είναι τόσο κοντά με άλλους. Πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν θα επηρεαστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών».

Είσαι και εσύ της άποψης ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν στο γήπεδο;

«Και δύο και τρεις και τέσσερις μήνες να μας πάρει, πρέπει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη να βγουν μέσα από τα παιχνίδια στο γήπεδο».

Οι ομάδες θα στερηθούν και τον κόσμο τους και ειδικά τις μεγάλες θα τις επηρεάσει;

«Θα είναι απώλεια για τις ομάδες που έχουν αρκετό κόσμο. Πρέπει όμως να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, να γίνουν τα παιχνίδια και η ομάδα που το αξίζει να το πάρει στο γήπεδο το πρωτάθλημα και όχι στα χαρτιά».

Η Ομόνοια με την Ανόρθωση είναι στην κορυφή, η Ομόνοια αναγράφεται πρώτη, αλλά θα ήταν άδικο για την  Ανόρθωση να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Ομόνοια στα χαρτιά…

«Οπωσδήποτε θα ήταν άδικο. Και για τον κόσμο της Ομόνοιας θα ήταν άδικο μετά από τόσα χρόνια να μην πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Να δοθεί ο χρόνος να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, χρειάζεται υπομονή».

Η άποψη σου για την φετινή Ομόνοια;

«Η άποψη μου είναι θετική. Η Ομόνοια έδειξε ότι είναι διαφορετική ομάδα. Μετά από χρόνια φέραμε κάποιους ποδοσφαιριστές τους οποίους πρέπει να κρατήσουμε όσο μπορούμε, ενώ και οι νεαροί έδειξαν ότι είναι σε καλό δρόμο, δεν πετούν στα σύννεφα, πατούν στο έδαφος και είναι σημαντικό αυτό για τα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ο κόσμος ζητά μια ομάδα που κάθε χρόνο θα διεκδικεί πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Το μυστικό;

«Υπάρχει μια υγιής κατάσταση στους ποδοσφαιριστές, στην τεχνική ηγεσία και στην διοίκηση. Υπάρχουν αυτά τα τρία στοιχεία που είναι δεμένα και βοηθούν την ομάδα να βρίσκει την χαμένη της αίγλη».

Εσείς που ζήσατε και σαν ποδοσφαιριστές εκείνες τις τεράστιες επιτυχίες το περιμένετε ακόμα περισσότερο;

«Δεν είναι εύκολο πράγμα να περάσουν δέκα χρόνια να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος θέλει να δει μια Ομόνοια από τα παλιά. Η Ομόνοια έχει όλα όσα πρέπει για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, να χτίσει μια βάση και να μην χρειαστεί του χρόνου να αλλάξει ολόκληρη η ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Και, Αλλιώς,kai, allios