Και Κύπριοι μεταξύ θυμάτων επίθεσης χάκερ σε ροζ ιστοσελίδα

Αρκετές δεκάδες Κύπριοι, βρίσκονται μεταξύ όσων έπεσαν θύματα της πρόσφατης επίθεσης χάκερ στα αρχεία του ιστότοπου γνωριμιών παντρεμένων ατόμων Ashley Madison.

Τι ακριβώς συνέβηκε

Η ιστοσελίδα, με έδρα τον Καναδά, δέχθηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου επίθεση από την ομάδα χάκερ με το όνομα Impact Team. H επίθεση αφορούσε την υποκλοπή μεγάλου όγκου δεδομένων, που αφορούσε ονόματα χρηστών συνδεδεμένα με ψευδώνυμα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων και ημερομηνίες γεννήσεων. Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια όταν και οι χάκερς έδωσαν στη δημοσιότητα τα όσα υπέκλεψαν, αποκαλύπτονται στοιχεία πιστωτικών καρτών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για συναλλαγές στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Βεβαίως όλα αυτά παίρνουν μεγαλύτερη διάσταση, αν σκεφτεί κανείς, ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες ουσιαστικά αναζητούσαν άλλους συντρόφους ενώ ήταν δεσμευμένοι ή παντρεμένοι.

Αποκαλύπτονται επίσης φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου, εκθέτοντας έτσι περαιτέρω τα θύματα.

Εκτεθειμένοι και Κύπριοι…

Στη λίστα δεδομένων λοιπόν, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός χρηστών από την Κύπρο, των οποίων τα στοιχεία αυτή τη στιγμή είναι δημοσιευμένα από τους χάκερς. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομίων που τελειώνουν σε «.com.cy».

H Ιmpact Team, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την πράξη, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος, λειτουργούσε εις βάρος των χρηστών, χρεώνοντας τους ουσιαστικά για μια υπηρεσία που δεν υπήρχε. Όπως υποστηρίζει η ομάδα των χάκερ, η πλειοψηφία των «γυναικών» στην εν λόγω πλατφόρμα, δεν ήταν ακριβώς γυναίκες αλλά ψεύτικοι λογαριασμοί που παραπλανούσαν τους «λιγούρηδες» παντρεμένους.

Επιπλέον ήθελαν με την πράξη τους να τιμωρήσουν τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του ιστότοπου, θεωρώντας την υπηρεσία τους ανήθικη.

Τι δηλώνει η ίδια η εταιρεία

Από την πλευρά της η θυγατρική εταιρεία της Ashley Madison, Avid Life Media, σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη εναντίον των χρηστών της ιστοσελίδας και πως καμία σχέση δεν έχει με τον ακτιβισμό. Είναι ενάντια, όπως υποστηρίζει, σε ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα τα οποία επιθυμούν να εμπλακούν σε απόλυτα νόμιμες διαδικασίες.

Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε από την Τετάρτη το FBI.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα