Καδής:Αξιοκρατική και διάφανη η πλήρωση θέσης στις Βρυξέλλες

Αξιοκρατική και διάφανη η διαδικασία πλήρωσης θέσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, λέει ο ΥΠΠ.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε σήμερα σε ό,τι αφορά την πλήρωση θέσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι «το άτομο επελέγη μέσα από ανοιχτή διαδικασία η οποία ήταν και αξιοκρατική

και διάφανη»

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επίσκεψης στην αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ερωτηθείς σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το οποίο κάνει λόγο για «βόλεμα εκπαιδευτικού στις Βρυξέλλες», ο κ. Καδής ανέφερε ότι οι ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας σε προσωπικό στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ είναι τεράστιες, καθώς όπως είναι γνωστό, το ΥΠΠ έχει συνολικά 4 μεγάλους τομείς αρμοδιοτήτων (Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Νεολαία) για κάθε ένα από τους οποίους αντιστοιχεί ένα ξεχωριστό Συμβούλιο Υπουργών.

«Άρα» εξήγησε «χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά εκ μέρους του Υπουργείου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία».

Εξήγησε ακολούθως ότι το κάθε Υπουργείο έχει την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει τις θέσεις που διαθέτει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία. «Τόσο το ΥΠΠ στο παρελθόν όσο και τα πλείστα Υπουργεία έχουν πληρώσει ανάλογες θέσεις με απευθείας διορισμό, χωρίς καμία ανοιχτή διαδικασία» δήλωσε, αναφέροντας πως αυτή ήταν και η πρόθεση του ΥΠΠ για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ωστόσο, συνέχισε, μετά και από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό το ζήτημα το ΥΠΠ προχώρησε με ανοιχτές διαδικασίες, προκήρυξε τη θέση για όλους τους εκπαιδευτικούς, υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ως Πρόεδρος η ΓΔ του ΥΠΠ, η Πρόεδρος του ΚΟΑ και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και δύο άλλα διευθυντικά στελέχη του ΥΠΠ, ο Προϊστάμενος των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και η Επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΠ, εξέτασε όλες τις αιτήσεις, έκανε τις συνεντεύξεις και ομόφωνα επέλεξε το άτομο που επέλεξε μέσα από ανοιχτή διαδικασία η οποία ήταν και αξιοκρατική και διάφανη.

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει όλα αυτά τα στελέχη ότι είχαν συνεννοηθεί για να ευνοήσουν συγκεκριμένο άτομο» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα