Καδής: Ξενίζει η επαναφορά των απεργιακών μέτρων της ΠΟΕΔ

Ξενίζει η απόφαση της ΠΟΕΔ για επαναφορά των απεργιακών μέτρων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού που διοργάνωσε το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΠΟΕΔ, ο κ. Καδής είπε ότι προσωπικά η απόφαση του Συμβουλίου της ΠΟΕΔ τον ξενίζει,

διότι οι δύο συναντήσεις που είχε με την οργάνωση στο γραφείο του έγιναν σε καλό κλίμα και αυτό που είχαν αποφασίσει ήταν να κωδικοποιήσει η ΠΟΕΔ τα θέματα που θα ήθελε να θέσει προς συζήτηση ώστε να διευθετηθούν συναντήσεις για το κάθε θέμα ξεχωριστά και να προχωρήσει ένας δομημένος διάλογος όπως είχε συμφωνηθεί.

Αντ’ αυτού, ανέφερε, λήφθηκε η απόφαση που λήφθηκε και μάλιστα στη βάση κάποιας τεκμηρίωσης η οποία δεν ευσταθεί.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το Συμβούλιο της ΠΟΕΔ μιλά για παγίωση ενός καθεστώτος εργοδότησης εκπαιδευτικών, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας τόσο γραπτώς όσο και προφορικά έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να παγιωθεί αυτή η ρύθμιση που έγινε φέτος και ότι έγινε κατ’ εξαίρεση για τη φετινή και μόνο σχολική χρονιά.

«Αναφέρονται και σε άλλα ζητήματα, τα οποία θεωρώ ότι δεν έχουν έγκυρη βάση για περαιτέρω σχολιασμό» πρόσθεσε.

«Τι να πω; Η δική μας θέση είναι ότι τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να τεθούν στον διάλογο, θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος όπως είχε ξεκινήσει, να συζητηθούν ένα προς ένα τα θέματα» συμπλήρωσε, υποδεικνύοντας πως από τη στιγμή που η ΠΟΕΔ επιλέγει αυτόν τον δρόμο, το Υπουργείο δεν μπορεί κάνει τίποτα.

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε πως ξενίζει επίσης το γεγονός ότι η αναστολή των μέτρων έγινε στη βάση των εξελίξεων στο εθνικό θέμα και σήμερα που κορυφώνονται οι διεργασίες γύρω από το εθνικό θέμα, η ΠΟΕΔ και πάλι παίρνει απόφαση για μέτρα. «Αυτό έρχεται σε αντίφαση με την πρώτη της απόφαση. Ας κριθεί ο καθένας από τις ενέργειες του» πρόσθεσε.

Είπε, τέλος, πως αυτό που προκαλεί λύπη είναι ότι σε μια περίοδο που κατά γενική ομολογία τα σχολεία λειτουργούν ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έρχεται το Συμβούλιο της ΠΟΕΔ με την απόφαση του να προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες, στους μαθητές, στους γονείς και στα σχολεία.

«Θεωρούμε ότι έπρεπε να επικρατήσουν πιο ώριμες και λογικές προσεγγίσεις» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα