Καδής: Σε εξέλιξη η αίτηση για αξιολόγηση των ΜΙΕΕΚ

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση της αίτησης που υπέβαλε στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠ, η οποία έχει την ευθύνη των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ),για την ιδρυματική αξιολόγησή και πιστοποίηση των προγραμμάτων τους.

“Οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, όμως τα αποτελέσματα αναμένεται ότι θα είναι θετικά, αφού θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις

που έχουν υποβληθεί από την ομάδα αξιολόγησης, ώστε τα ΜΙΕΕΚ να λειτουργήσουν ακόμα πιο αναβαθμισμένα”, είπε ο Υπουργός Παιδείας σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης των ΜΙΕΕΚ στη Λευκωσία.

Ανέφερε πως “τα ΜΙΕΕΚ, με την ίδρυση και λειτουργία τους από το 2012, παρέχουν τη δυνατότητα στους νέους, μέσα από υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους και να αποκτήσουν τις απαραίτητες επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου που έχουν επιλέξει”.

Οπως είπε ο κ. Καδής, “η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τη σημασία τους με αποτέλεσμα να συγχρηματοδοτεί τη λειτουργία τους μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, η οποία βασίζεται στις ευρωπαϊκές αρχές για την προώθηση της Δια Βίου Εκπαίδευσης”.

Σημείωσε ότι “βασικό χαρακτηριστικό των ΜΙΕΕΚ είναι η ευελιξία, ώστε να προσαρμόζονται στις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της απασχόλησης και της οικονομίας και να βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας”.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε πως “παράδειγμα αυτής της προσαρμοστικότητας είναι και η εισαγωγή, κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, δυο νέων προγραμμάτων, του προγράμματος `Γαλακτοκομία-Τυροκομία` και του προγράμματος `Τεχνολογία CNC –Ξυλουργική Βιομηχανία`, που έρχονται να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες στους αντίστοιχους τομείς”.

Πρόσθεσε ότι “το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι απόφοιτοι της Μέσης Εκπαίδευσης για τα παρεχόμενα προγράμματα και η άμεση εργοδότηση των πλείστων αποφοίτων των ΜΙΕΕΚ οδήγησαν στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση και κατοχύρωσή τους ως Δημόσιας Σχολής Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”.

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους των ΜΙΕΕΚ, είπε ότι “οι γνώσεις και δεξιότητες που έχετε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας στα ΜΙΕΕΚ διευρύνουν τους πνευματικούς σας ορίζοντες και σας βοηθούν να καταξιωθείτε στον επαγγελματικό χώρο που αγαπάτε”.

“Οι θυσίες και οι κόποι σας ανταμείβονται και σας δίνουν, εκτός από την προσωπική ικανοποίηση, το δίπλωμα με το οποίο θα μπορέσετε να ενταχθείτε σύντομα στην αγορά εργασίας. Με υπομονή και επιμονή, με ζήλο και εργατικότητα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τους πόθους και τα όνειρά σας”, είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα