Καδής: Οικοδόμηση δυναμικών πανεπιστημίων μέσα από αειφόρο ανάπτυξη

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της οικοδόμησης δυναμικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα είναι εμφανέστερα εάν ευρύτερα δημιουργηθούν στον τόπο μας συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης, ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσα από το σχέδιο «Η Κύπρος του αύριο».



Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ,  ο κ. Καδής, ο οποίος διετέλεσε μέλος του Ακαδημαϊκού

του προσωπικού την περίοδο που εγκρίθηκε η λειτουργία του ως Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι η Πολιτεία χαιρετίζει και στηρίζει τη δράση, τόσο του Πανεπιστημίου Frederick όσο και των άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας ότι εξυπηρετούν τον στρατηγικό στόχο που έχει τεθεί για να καταστεί η Κύπρος διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

«Ως Κυβέρνηση, από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου, είχαμε θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης», είπε και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε τομές που δίνουν κύρος στα Πανεπιστήμια μας».

Η σύσταση του «Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης», ο οποίος λειτουργεί στη βάση ευρωπαϊκών κατευθυντήριων γραμμών, έχει ήδη συνεισφέρει πολλά στη διασφάλιση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της οικοδόμησης δυναμικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα είναι εμφανέστερα εάν ευρύτερα δημιουργηθούν στον τόπο μας συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπέδειξε, η Κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ένα μοντέλο που αφορά την Κύπρο του αύριο, το οποίο αντιμετωπίζει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας και αποτελεί το άλμα προς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Το σχέδιο με τίτλο «Η Κύπρος του αύριο», με προϋπολογισμό που δυνατόν να φτάσει μέχρι και τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, συνέχισε, περιλαμβάνει επενδύσεις, έργα και δράσεις που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την έρευνα και την καινοτομία, «μέσω των οποίων δημιουργούμε προοπτικές εργοδότησης σε ποιοτικές θέσεις εργασίας, αντάξιες των προσόντων των αποφοίτων μας».

Το Σχέδιο, ανέφερε ο Κώστας Καδής, αποσκοπεί σε ένα πιο βιώσιμο και ελπιδοφόρο μέλλον, μέσα από την υιοθέτηση των 17 στόχων της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα έχουμε συμπαραστάτη το Πανεπιστήμιο Frederick, που γνωρίζω ότι με τη δράση του καλύπτει τους στόχους αυτούς, αλλά και ευρύτερα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της Κύπρου».

Συγχαίροντας τους αποφοίτους, ο Υπουργός τους κάλεσε να επιδιώκουν διαρκώς να πετύχουν τα όνειρα τους και να πιστεύουν στις δυνατότητες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα