«Καμπάνα» 15 χρόνων σε άντρα για πάνω από επτά κιλά κοκαΐνης στη Λεμεσό

Σε ποινή φυλάκιση 15 χρόνων καταδικάστηκε άντρας (κατηγορούμενος 1), ο οποίος συνελήφθη με πάνω από επτά κιλά κοκαΐνης στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων στη Λεμεσό.  

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένοχος στις πιο κάτω κατηγορίες:

1) Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, δηλαδή 7 κιλά και 84.66 γρ. κοκαΐνης.

2) Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα της παράνομης κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα

πρόσωπα του προαναφερόμενου ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α.

3) Παράνομη κατοχή του προαναφερόμενου ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α.

4) Παράνομη κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα του προαναφερόμενου ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α.

5) Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, δηλαδή 5 κιλά και 192.74 γρ. κάνναβης.

6) Παράνομη κατοχή του προαναφερόμενου ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β.

7) Παράνομη κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα του προαναφερόμενου ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης:

Στις 13.4.16, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, αυτοί μετέβησαν σε περιφραγμένο χώρο στη Λεμεσό εντός της κυρίαρχης περιοχής των Βρετανικών Βάσεων, όπου εντόπισαν δύο άντρες να κρατούν βαλίτσες και να προσπαθούν να διαφύγουν. Ο πρώτος ήταν ο Κατηγορούμενος 2 ο οποίος κρατούσε μια ταξιδιωτική τσάντα ώμου η οποία περιείχε την υπό κρίση ποσότητα κοκαΐνης και ο δεύτερος ήταν ο Κατηγορούμενος 1 ο οποίος κρατούσε δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες οι οποίες περιείχαν την υπό κρίση ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Ενόσω ο Κατηγορούμενος 1 έτρεχε για να διαφύγει, έπεφτε ξηρή φυτική ύλη στο έδαφος. Και οι δύο άντρες καταδιώχθηκαν και ανακόπηκαν από την Αστυνομία. Στην κατοχή του καθενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές τηλεφώνων. Μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και έρευνας, κατά την έρευνα στην οικία του Κατηγορουμένου 1, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 32 συσκευές τηλεφώνων οι οποίες ανήκαν σε αυτόν.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στις κατηγορίες 1, 2, 3, 5 και 6 δεν επιβάλλεται ποινή καθότι θα επιβληθεί ποινή στα ουσιαστικά αδικήματα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια.

Στην κατηγορία 4 ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Στην κατηγορία 7 ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Οι ποινές φυλάκισης θα συντρέχουν. Η έκτιση της ποινής μειώνεται κατά 29 μήνες που ήταν ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο ο Κατηγορούμενος 1 παρέμεινε υπό κράτηση τόσο στην παρούσα υπόθεση όσο και στην προγενέστερη υπόθεση η οποία αφορούσε τα ίδια ακριβώς γεγονότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπάνα 15, ΐνης, Λεμεσό,kabana 15, ΐnis, lemeso