ΚE: Πείσαμε ότι η Τουρκία έχει εκτραπεί-Θετικές εξελίξεις για Πύργο Τηλλυρίας

Αναμένουμε ενημέρωση από τον Μπορέλ για τα όσα λέχθηκαν στις συναντήσεις του στην Τουρκία, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Ήδη, όπως ανέφερε, υπήρξε μια ολιγόλεπτη επικοινωνία του Μπορέλ με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση, για να γνωρίζουμε τι συζητήθηκε και ποιες οι αξιολογήσεις της ΕΕ από τη συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. 

Σημασία έχει ότι η ΕΕ έχει πειστεί για

την αναγκαιότητα ποιο ενεργούς συμμετοχής στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, πρόσθεσε. 

Βλέπουμε μια πιο ενεργή συμμετοχή της ΕΕ, λαμβάνει πρωτοβουλίες και πιστεύουμε πως την έχουμε πείσει ότι η Τουρκία έχει εκτραπεί και αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα, τόνισε. 

Πλέον, πρόσθεσε, υπάρχει θέμα επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον Πύργο Τηλλυρίας και τη διέλευση από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, σημείωσε πως έγινε παρέμβαση από την πρώτη στιγμή ενώ υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 

Κάναμε έντονες παραστάσεις στα Ηνωμένα Έθνη και χθες είχαμε τη διαβεβαίωση ότι σήμερα θα είχαμε κάποια αποτελέσματα, είπε. 

Η εντύπωση που μας αφήνεται να αντιληφθούμε, είναι ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα