Κ. Τριανταφυλλίδης: Κρύβονται όσοι διαπραγματευτές διαφωνούν

Απάντηση στο γιατί το έγγραφο Έιντε είναι το χειρότερο που έχει ποτέ συνταχθεί, έδωσε ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter τις προηγούμενες μέρες, δήλωσε πως διάβασε το εν λόγω έγγραφο, σημειώνοντας παράλληλα πως όσοι εκ των διαπραγματευτών διαφωνούν με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και τους χειρισμούς του Προέδρου, θα πρέπει να το πουν δημόσια και να μην κρύβονται.

Μιλώντας στην

Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Τριαναφυλλίδης σημείωσε πως μετά από δυο χρόνια διαπραγματεύσεων καταλήξαμε σε ένα έγγραφο στο οποίο ουσιαστικά καταργείται η Κυπριακή Δημοκρατία. «Στην ουσία η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υπάρχει. Κατ’ επίφαση δεν γίνεται προσπάθεια πλέον να λεχθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι εκεί. Την προηγούμενη φορά υπήρξε εκείνο το ευφάνταστο επιχείρημα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα ήταν εκεί υπό δυο ιδιότητες, κάτι που δεν έχει λεχθεί αυτή τη φορά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκεί μια διαπραγματευτική ομάδα και έχουν ευθύνη να τον συμβουλεύουν σύμφωνα με το τι πιστεύουν και αν πιστεύουν ότι ενεργεί λανθασμένα ή πάμε προς επικίνδυνα μονοπάτια, να βγουν και να το πουν.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιοι διαφωνούν, ο κ. Τριαναφυλλίδης είπε πως μπορεί να γνωρίζει, αλλά είναι καλύτερα να ερωτηθούν οι ίδιοι. «Οφείλουν, αν διαφωνούν, να βγουν και να το πουν. Με το να μην το λένε, σημαίνει ότι συμβουλεύουν τον Πρόεδρο και συμφωνούν εκεί που οδηγούνται τα πράγματα και έχουν καταλήξει με το έγγραφο Έιντε. Κάποιοι συμφωνούσαν, κάποιοι διαφωνούσαν και έχουν δημοσιοποιήσει τη θέση τους και έχουν αποτραβηχτεί. Αν διαφωνούν, να το πουν, αλλά με το να σιωπούν και να το λενε πίσω από κλειστές πόρτες, νομίζω δεν προσφέρουν χρήσιμη προσφορά στον τόπο.

Όσον αφορά τη μετάβαση του Γενικού Εισαγγελέα στη Διάσκεψη, επεσήμανε πως υπάρχουν κρίσιμα νομικά ζητήματα επί των οποίων θα κληθεί να δώσει τη γνώμη του.

Είναι απαράδεκτο, δήλωσε μεταξύ άλλων, όταν διακυβεύεται η τύχη της πατρίδας μας να παίζουμε με εποικοδομητικές ασάφειες γιατί φοβόμαστε ή δεν τολμούμε ή δεν θέλουμε να βάζουμε κάτω ξεκάθαρα τουλάχιστον τα βασικά, τα οποία αν δεν υπάρχουν, τότε κινδυνεύει και η ύπαρξη αυτού του τόπου», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα