Κ. Μαυρίδης: H Τουρκία δεν είναι στρατηγικός εταίρος

Την παρέμβαση της Ε.Ε. για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές στην Τουρκία και την καταδίκη των τουρκικών αρχών, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση για την «Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτους δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του, ο κος Μαυρίδης

ανέφερε τα εξής:

«Τα γεγονότα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είναι απλά. Απήχθησαν την 1η του Μάρτη και το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει ως ομήρους για να εκβιάσει. Ενάμιση μήνα μετά, δεν τούς έχουν καν προσάψει συγκεκριμένες κατηγορίες. Έτσι στήνονται οι δίκες στην Τουρκία. Έτσι λειτουργεί η δικαστική εξουσία, ως εργαλείο σε ένα καθεστώς νεοσουλτανικού τύπου.

Η Τουρκία, η οποία καταπιέζει τους λαούς εντός της ίδιας της χώρας, συνεχίζει την κατοχή στην Κύπρο, παρεμβαίνει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές μέχρι σήμερα, εισβάλλει στο Αφρίν και μας απειλεί (στην Ε.Ε.) να μας πλημμυρίσει με πρόσφυγες εκ νέου».

Στη συνέχεια, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος προς τον Επίτροπο κ. Στυλιανίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίνι, ανέφερε:

«Κύριε Επίτροπε, με όλο τον σεβασμό, δεν θα ονόμαζα ένα τέτοιο καθεστώς στρατηγικό εταίρο, ούτε καν εταίρο-κλειδί (όπως το αποκαλέσατε στην αρχική σας παρέμβαση). Γι’ αυτό, λοιπόν, σας παρακαλώ, πείτε μας: Πώς έμπρακτα θα βοηθήσετε, ούτως ώστε να απελευθερωθούν τουλάχιστον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί;».

Παρά τον καταιγισμό από πολλούς ευρωβουλευτές, ο Επίτροπος αρκέστηκε να αναφέρει ότι υπάρχει κοινή επιθυμία και καθήκον για γρήγορη λύση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα