Κ. Καδής για πυρκαγιές: Ισόβια η ποινή για τους εμπρηστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, οποίος μίλησε για τις κακόβουλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στις νέες αποτρεπτικές ποινές.

Αρχικά ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι στόχος των νέων ποινών είναι να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, προσθέτοντας ότι η σημερινή ποινή για εμπρησμό σε δασική περιοχή ανέρχεται σε 20 χρόνια κάθειρξης, ενώ για απόπειρα εμπρησμού ανέρχεται σε 14 χρόνια.

Τόνισε ότι υπάρχει εισήγηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης

έτσι ώστε να φτάσει την ισόβια «καθώς είναι ένα κακούργημα του χειρίστου είδους. Δεν μπορώ να φανταστώ χέρι που βάζει φωτιά για να κάψει ένα δάσος», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως η τεχνολογία, τα drones, τις κάμερες αλλά και ομάδες εθελοντών.

Ο κύριος Καδής ανέφερε ότι πρόσφατα υπήρξε μια επιτυχία με σύλληψη ενός ατόμου στην περιοχή του Πύργου. «Ελπίζω η τιμωρία να είναι τέτοια έτσι ώστε να στείλει το κατάλληλο μήνυμα σε αυτούς που έχουν κατά νου να προβούν σε τέτοιες ενέργειες», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι Υπουργείο Γεωργίας είναι σε διαβούλευση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και με το άνοιγμα της Βουλής θα μπορέσει να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κύριος Καδής διευκρίνισε ότι μετά από κάθε πυρκαγιά διαμορφώνεται σχέδιο μεταπυρκής αποκατάστασης. Πρόσθεσε ότι η φύση έχει αναπτύξει μηχανισμούς έτσι ώστε να προσαρμόζεται στη φωτιά και στην αναγέννηση μετά τη φωτιά, ενώ έρχεται και η υποστήριξη από τον ανθρώπινο παράγοντα μέσα από τα σχέδια μεταπυρικής αποκατάστασης.

Τέλος ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από πολλές μονάδες, συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικοί μπορεί να είναι αν είναι συνεχείς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε». Τόνισε ότι το τρίπτυχο αποτρεπτικές ποινές, αξιοποίηση τεχνολογίας και ενίσχυση των δυνάμεων παρακολούθησης μαζί με τους εθελοντές και με την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης θα λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Δείτε το Βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Επιστροφή διασωστών ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής &ΜΜΑΔ Αστυνομίας από Βηρυτό (VIDEO)

Έκρηξη σε όχημα: "Μετέφερε χρησιμοποιημένη φωσφίνη"

Έφτασαν στην Κύπρο τα μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Keywords
Τυχαία Θέματα