ΗΒ: Η αστυνομία καλεί τους ιδιοκτήτες όπλων να τα παραδώσουν

Η αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε την Παρασκευή τους ιδιοκτήτες όπλων να τα παραδώσουν ανώνυμα, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Η διάρκειας δύο εβδομάδων εκστρατεία παράδοσης όπλων, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να παραδοθούν όλα τα πυροβόλα όπλα και απομιμήσεις όπλων, θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα στις 07.00 π.μ. (0700 GMT) μέχρι την 6η Δεκεμβρίου στις 23:00.

Όσοι παραδώσουν όπλα μπορούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αλλά κάθε όπλο θα αξιολογηθεί από αξιωματικούς και κάποια από αυτά θα ελεγχθούν για τεκμήρια.

«Ζητάμε

από τους Λονδρέζους να παραδώσουν τα όπλα και απομιμήσεις όπλων για να μην περάσουν σε λάθος χέρια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Stephen Clayman.

«Τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Παρίσι έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στους δρόμους της πρωτεύουσας», πρόσθεσε.

«Σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον, απομιμήσεις όπλων θα προκαλέσουν φόβο και πανικό, και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη ενόπλων αστυνομικών, με πιθανώς τραγικά αποτελέσματα» εξήγησε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα