ΗΒ: Δεν παραιτείται ο Κόρμπιν-Πρόταση μομφής εναντίον του

Σε τροχιά επίσημης αναζήτησης νέου ηγέτη εισέρχεται πλέον μετά από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και το κόμμα των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, καθώς οι βουλευτές του κόμματος υπερψήφισαν μη δεσμευτική πρόταση μομφής εναντίον του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.

Σε μυστική ψηφοφορία το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης, 172 βουλευτές απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του ηγέτη τους, έναντι 40 που τον στήριξαν. Ο κ. Κόρμπιν κατηγορείται

τόσο για «χλιαρή» εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο πρόσφατο δημοψήφισμα (με κάποιους να καταγγέλλουν εσκεμμένο «σαμποτάζ» από το γραφείο του), όσο και για έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων.

Ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραιτηθεί, με αποτέλεσμα το κόμμα να αναμένεται ότι θα οδηγηθεί σε διαδικασία εσωτερικών εκλογών. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Κόρμπιν φέρονται να εξετάζουν διάφορες υποψηφιότητες ώστε να καταλήξουν σε μία, ικανή να προσελκύσει ικανό αριθμό μελών του κόμματος, που μόλις πέρυσι ανέδειξαν με εντυπωσιακή πλειοψηφία τον 67χρονο αριστερό πολιτικό στην ηγεσία των Εργατικών. Επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Τομ Γουάτσον και η παραιτηθείσα σκιώδης Υπουργός Άμυνας Άντζελα Ιγκλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα